Kapaklı Gazetesi - Zam talebiyle ilgili açıklama yapan Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, ‘’ Esnafımız zor durumda artık depolarımıza mazot koyamaz durumunu geldik. Feryadımızı duyun Başkanım.’’ dedi.

Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, geçtiğimiz günlerde Çorlu Şoförler Odası Başkanı Abdullah Baş, Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, Hayrabolu Şoförler Odası Başkanı Muzaffer Gülay, Malkara Şoförler Odası Başkanı İsmail Şen, Şarköy Şoförler Odası Başkanı Sedat Demiray, Muratlı Şoförler Odası Başkanı Ehliman Kılalı ve Şarköy Şoförler Odası Başkanı Bülent Gönültaş ile bir toplantı gerçekleşti. 8 oda başkanının toplantısı sonrası, Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan bir basın açıklaması yayımladı.

‘’HAK VE HUKUKUMUZU KORUYAMAZ DURUMA DÜŞTÜK’’

Zam talebi ile ilgili konuşan Turan, ‘’Bizler Şoförler Odaları Başkanları olarak 08/01/2020 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına toplu taşıma araçları M plakalı minibüslerimiz için zam talebinde bulunmamıza rağmen ulaşım dairesi tarafından alt komisyonda aylarca görüşmelerin devamına diyerek geciktirmektedirler. Bizler şoförler odaları başkanları olarak bu durumdan dolayı odalarımıza bağlı esnafların hak ve hukukunu koruyamadığımız ve savunamadığımız durumuna düştük.’’ ifadelerini kullandı.

‘’ENFLASYON ORANINDA ZAM VERMESİ GEREKİYOR’’

Konuyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenen Turan, ‘’Bu nedenle minibüslere zam konusunun bizden kaynaklı değil Büyükşehir Belediyesinde kaynaklı olduğunu kamuoyuna duyurmak ve esnafımızı bilgilendirmek için toplanmış bulunmaktayız. Bizler oda başkanları olarak Büyükşehir Belediyesi siz nasıl çalışanlarınıza her yıl enflasyon oranında zam veriyorsanız, Büyükşehir Ulaşım Dairesi de aynı enflasyon oranında minibüs esnafımıza da zam vermesi gerekmektedir. Bu konu ile ilgili her şey Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’ın ulaşım daire başkanlığına vereceği talimatla gerçekleşecektir. Çorlu, Süleymanpaşa ve diğer ilçelerdeki Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım araçlarının da M plakalı minibüsler ile aynı ücret tarifesinin uygulanmasını talep ediyoruz.’’ Dedi.

‘’ESNAFIMIZ ZOR DURUMDA’’

Turan, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Bizler oda başkanları olarak odalarımıza bağlı şoför esnafı çalışma izin belgelerini Tekirdağ Büyükşehir Ulaşım Dairesine belli ücretler ve Rüsum ödeyerek belgelerini almaktadırlar. Bizler belediyenin öz evlatları gibiyiz, Fakat Belediye ye hiçbir katkısı olmayan Bakanlığı bağlı D2 – D4 kapsamında çalışan araçlara ulaşım dairesi başkanlığının sevdasını da anlamış değiliz. Büyükşehir belediyesi başkanımıza oda başkanları olarak il genelinde minibüs ve TETUS kapsamında çalışan M plaka ile toplu taşıma yapan esnafımıza 9 aydır neden zam verilmiyor, Kadir Albayrak başkanımıza sesleniyoruz. Esnafımız zor durumda artık depolarımıza mazot koyamaz durumunu geldik. Feryadımızı duyun Başkanım.’’