Hükümlülerin el emeği ürünleri beğeniye sunuldu Hükümlülerin el emeği ürünleri beğeniye sunuldu

Kapaklı Gazetesi - Artan akaryakıt fiyatlarının taşımacılık yapan şoför esnafını kötü etkilediğini söyleyen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Şehir içi toplu taşıma yapan (T,J,M,S) plaka, kamyon ve kamyonet hangi taşıma olursa olsun kesinlikle vergi muafiyeti uygulanması gerekiyor. Eğer uygulanmazsa ne şoför maaşı verebiliriz ne de diğer giderlerimizi karşılayabiliriz.” diye konuştu.

Hem yakıt hem de diğer kalemlere gelen zamların vatandaşı ve esnafı mağdur ettiğini kaydeden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Mustafa As, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “ Son günlerde ardı arkası kesilmeyen sürekli olarak artan akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle işlerimizin her geçen gün kötüye gittiğini belirtmek istiyorum. Devamlı olarak akaryakıta gelen zamlardan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden zam istiyor ama bunun çözüm olmadığını düşünüyorum. Çünkü bizler zam yaptıkça yolcu kapasitemizde azalmış oluyor ve kazançlarımız da devamlı düşüyor. Bunun için devletimizden bu sorunumuz ile ilgili kalıcı çözümler bekliyoruz.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Şu anda devletimizden ve Büyükşehir Belediyemizde topla taşıma araçlarımız için alınan destek ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Ama yeterli değil. Topladığımız cirolar, aldığımız akaryakıta yetmez oldu. Cirolar yetmediği gibi diğer giderlerimize de para ayıramaz olduk. Şu anda ciddi zararlarla karşı karşıyayız. Esnafımızdan sürekli olarak mazotta indirim olacak mı? mazota vergi muafiyeti olacak mı ? gibi sorularla karşı karşıyayız. Bizlerde bunları yetkililere iletip sorunlarımızın çözümü konusunda destek bekliyoruz. Ben buradan tekrar yetkililere seslenmek istiyorum. Şehir içi toplu taşıma yapan (T,J,M,S) plaka, kamyon ve kamyonet hangi taşıma olursa olsun kesinlikle vergi muafiyeti uygulanması gerekiyor. Eğer uygulanmazsa ne şoför maaşı verebiliriz ne de diğer giderlerimizi karşılayabiliriz.”