Kapaklı Gazetesi - Muhtarların önemli bir görev ifa ettiklerini söyleyen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, tüm muhtarların özel gününü kutladı.

Vali Yıldırım, mesajında şu sözlere yer verdi: “Muhtarlarımızın ihtiyaçlarına ve karşı karşıya kaldıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 19 Ekim 2015 tarihinde 19 Ekim günü “Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmiştir. Yerel demokrasinin en kadim örneğini temsil eden muhtarlık teşkilatı, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir.

Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında kilit role sahip olup, mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Muhtarlarımız, mahallerimizde altyapı çalışmalarından, nüfus hizmetlerine, asayiş çalışmalarından, eğitim ve sosyal yardım hizmetlerine kadar pek çok alanda önemli bir görev üstlenirler.

Tekirdağ’da mahallelerinin her türlü ihtiyacını tespit edip vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşmasını sağlayan mahalle muhtarlarımıza, ortaya koydukları özverili hizmetlerinden ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü kutluyor; muhtarlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.”