Kapaklı Gazetesi - Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından Tekirdağ genelinde Pazar, Pazartesi ve Salı günleri için sağanak yağış, dolu ve fırtına uyarısı yapıldı.

Meteroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, Tekirdağ genelinde önümüzdeki hafta sağanak yağış etkili olacak. Konuyla ilgili Meteroloji’den yapılan duyuruda, yağışların yanında dolu ve fırtınanın da etkili olabileceği ifade edildi. Pazar günü itibariyle hava sıcaklığının 2 – 4 derece düşeceği ve Pazartesi günü ise 17 dereceye kadar azalacağı tahmin ediliyor. 

KUVVETLİ ESEN RÜZGARA DİKKAT!

Haftasonu tekrar yağışlı bir havanın etkisi altına girecek olan Tekirdağ'da bu sıcaklık değişimi gök gürültülü sağanağa neden olacak. Ayrıca duyuruda bölgedeki rüzgarın; kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması v.b.) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. 14 Temmuz Pazar günü başlayacak yağışın Salı günü sona ereceği tahmin ediliyor.