Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Süleymanpaşa’nın simgelerinden biri olan Merdivenli Park düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Merdivenli Park Açılış Törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Tank Kurb. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘’MERDİVENLİ PARK 4 BİN 135 METREKARE YAPIM ALANINA SAHİP’’

Törende ilk konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkan Vekili Sinan Türkoğlu gerçekleştirdi. Konuşmasında Merdivenli Park hakkında bilgi veren Sinan Türkoğlu, “Bugün burada açılışını yaptığımız Merdivenli Park’ın toplam yapım alanı 4 bin 135 metrekaredir. Tekirdağ’ın kültürel dokusunu korumak suretiyle çağımızın gereksinmelerine uygun fonksiyonlar eklenerek Merdivenli Park yeniden dizayn edilmiştir. Önceliğimiz engelli vatandaşlarımızın parka ve parkın bağlı olduğu yollara erişimlerinin sağlanmasıdır. Bu nedenle Merdivenli Park’ta engelli vatandaşlarımız için rampa yollar bulunmaktadır. Manzara da dikkate alınarak dinlenme alanları ve peyzaj alanı oluşturulmuştur. Peyzaj alanımızda 2400 adet çalı ve yeri örtecek bitki ile ıhlamur, iğde gibi 40 adet ağaç dikimi yapılmıştır. Vatandaşlarımızın dinlenip sosyalleşmeleri için büfe ve cafeler de mevcuttur. Merdiven genişliklerimiz sağlı sollu 4 ve 3,5 metre arasında değişmektedir. Engelli rampamızın toplam uzunluğu 223 metredir.” İfadelerini kullandı.

“SÜLEYMANPAŞA MEYDAN DÜZENLEME PROJEMİZ DEVAM EDECEK”

Açılış töreninde konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Sevdamız Tekirdağ” diyerek çıktığımız hizmet yolunda kentimizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Süleymanpaşa Meydan Düzenleme Projemiz kapsamında ilk olarak Bedesten Çevre Düzenlemesini gerçekleştirdik. Geçtiğimiz Temmuz ayında Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projemizi hizmete sunduk. Güzel Tekirdağ’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı bir günde Süleymanpaşa Merdiven Park Projemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. 4.135 metrekare alana sahip, modern ve estetik tasarımlı Süleymanpaşa Merdiven Park Projemiz ile tarihi kent merkezi içerisinde yer alan merdivenli yolun, kültürel dokusunun korunmasını ve yaşatılmasını hedefledik. Sosyal bir yaşam alanı olarak planladığımız park alanında bitkiler için teraslar, kurakçıl peyzaj düzenlemesi, sahanlıklarda dinlenme ve seyir yerleri yapıldı. Projede engellilerin ihtiyaçları gözetilmiş, yürüme engelliler için rampalar yapılmış, görme engelliler için uyarı taşları kullanıldı. Ayrıca büfe ve kafe için de özel alan oluşturuldu. Böylece Tekirdağ bir önemli hizmete daha kavuşmuş oldu. Göreve geldiğimiz tarihten bu yana gerçekleştirmiş olduğumuz Bedesten Çevre Düzenlemesi, Katlı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi ile Merdiven Park bir bütün olarak düşünüldüğünde kültür varlıklarımızın daha görünür hale geldiği, tarihsel dokunun korunduğu ve yaşatıldığı görülmektedir. Tarihi kent meydanımızda yaşanan bu değişim her geçen yıl daha belirgin bir hal alıyor. Süleymanpaşa Meydan Düzenleme Projemiz kamulaştırma yaptığımız alanlarda yaptığımız çalışmalarla devam edecek. Kültür varlıklarımızı yaşatmaktan, kendimize modern meydan ve yaşam alanları kazandırmaktan ve en önemlisi de siz değerli halkımıza hizmet etmekten dolayı son derece mutluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle güzel Tekirdağ’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunu bir kez daha kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, Merdiven Park Projemizin Tekirdağ halkına hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Merdivenli Park Açılış Töreninde Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de konuşma gerçekleştirdiler. Merdivenli Park Açılış Töreni yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ve katılımcılar tarafından Merdivenli Park’ın incelenmesi ile son buldu.