Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Üyeleri Dernek Lokalinde Düzenlenen 1. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliğinde Buluştular.

Geçtiğimiz yıl büyük bir katılımla açılan Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 1. Kuruluş Yıl Dönümü Olması Münasebetiyle düzenlenen etkinliğe de ilçemizde ve bölgemizde yaşayan Küçükyaylalılar yoğun ilgi gösterdi.

AÇILIŞ KONUŞMASINI TETİK YAPTI

Etkinlikte açılış konuşmasını dernek kurucu başkanı ve aynı zamanda fahri başkan olan Selami Tetik yaptı.

Tetik konuşmasına katılımcılara hoşgeldiniz diyerek başlarken, “Derneğimizin birinci Yıldönümü etkinliğine hoşgeldiniz, bizleri onurlandırdınız, şeref verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Bir yıl önce açılışımızda olduğu gibi sizlere yeni bir şiirim ile seslenmek, duygularınıza ortak olmak istiyorum diyen Tetik, Küçükyaylalılara “Yaylalılık Ruhu” adlı şiirini okudu
Dernek kurulmadan önce bunun bir hayal olarak görüldüğünü söyleyen Tetik, “Uzun yıllar bu derneğimizi kurma hayalimizi, bir araya geldiğimiz düğünlerde, kahve masalarında konuşuyorduk. Ama gördüğünüz gibi derneğimiz bugün bir yaşında.

Bizler öncü olduk kuruluşunda, ancak bunu sonsuza dek yaşatacak olan hepimizin ortak maddi ve manevi katkıları olacaktır. Şimdi derneğimizin bu ilk yılında, ekibi ile kenetlenerek sizlerin de takdir edeceğinize inandığım çok güzel şeylere imza atan Derneğimiz Yönetim Kurulu başkanı sayın Yusuf Çetin’i duygularını almak üzere davet ediyorum” diyerek sözü Çetin’e bıraktı.

“KISA SÜREDE GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK”
Tetik’ten sonra söz alan dernek başkanı Yusuf Çetin ise kısa süre içerisinde dernek olarak güzel işlere imza attıklarını söylerken, “Derneğimiz, geçtiğimiz yıl yani 2014 yılının Şubat ayının dördünde kurulmuştur. Mart ayında görkemli bir törenle de açılışı yapılmıştı. Geçen bir yıl içinde dernek yönetimi olarak çok güzel ve olumlu işlere imza attık. Bu süreç içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkındaki bilgilendirmeyi birazdan Halkla İlişkiler Sorumlusu Ufuk Tetik sunacaktır.

“20 ÖĞRENCİMİZE BURS VERİYORUZ”
Dernek olarak çok yeni olmamıza rağmen bizim için en önemli faaliyetlerden birini gerçekleştiriyoruz. 20 üyemizin çocuklarına üniversite öğrenci bursu sağlamaktayız. Bunun gibi birçok faaliyetimiz devam etmekte ve derneğimizi canlı tutmakta her bir yönetim kurulu üyesi arkadaşım özveri ile çalışmaya devam etmektedir. Dernekçilik dışarıdan görüldüğü gibi çok basit bir organizasyon değil, gerçek anlamda dernekçilik çok büyük sorumluluk ve özveri isteyen bir oluşumdur. Bunu başaramayan dernekler sadece tabelasında dernek ibaresi olan yerler olarak durmaktadır” dedi.

“NİCE YAŞLARI KUTLAMAK DİLEĞİYLE”
Konuşmasının son bölümünde derneğin olağan genel kurulunun Temmuz ayı içerisinde yapılacağı bilgisini veren Çetin,” Konuşmama son verirken derneğimize maddi ve manevi anlamda katkısı olan bütün herkese ayrı ayrı teşekkür ederken, bu oluşumun uzun yıllar devam etmesi dileği ile Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına herkes sevgi ve saygılarımı sunarım. Derneğimizin 1. Yaşı kutlu olsun daha nice yaşları kutlamak dileğiyle” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“1. YIL PASTASI HEP BİRLİKTE KESİLDİ”
Dernek üyelerinden bazı isimlerinde köy için yazdıkları şiirler okunurken, etkinlikte köy muhtarı Nurettin Çetin, Sponsorlar Ahmet Çetin, Yücel Memiş ve bazı dernek üyeleride birer konuşma gerçekleştirdiler.

Programın sonunda 1. Yıl pastası yönetim kurulu, sponsorlar ve davetliler ile birlikte kesilirken, etkinlik dernek faaliyetlerini anlatan bir slayt gösterimi ile sona erdi.

Selami Tetik’in Yaylalılık Ruhu Şiiri
Yaylamızdır bizim tutkumuz
Hoşgörü, şefkat, dürüstlüktür huyumuz.
Bir dostumuz darda, zorda kalınca,
Yarasına merhem, derdine ortak oluruz.
Yüzyıl önce geldik Rumeli’den
Dedelerimiz, düşmana geçit vermedi Çanakkale’den.
Bu vatan, bu bayrak uğruna,
Kimileri Gazi, kimiler Şehit oldu,
Ancak hiçbiri korkmadı ölümden.
Birlikten kuvvet doğar dostlarım,
Bu uğurda ben canımı bile adarım.
Hedefimiz; dostça, barış içinde yaşamak olmalı,
Kanatlanarak tüm engelleri aşalım

kucukyaylalilar-kapakli1 kucukyaylalilar-kapakli3 kucukyaylalilar-kapakli2