Kapaklı Gazetesi - Kısa çalışma ödeneği başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı 31321 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kaliteli ve güvenilir kaçak iddaa merkezi. Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle sadece e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.

‘’E-DEVLET’TEN BAŞVURU YAPILACAK’’

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü, ‘’Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle “dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlardan ileri gelen zorlayıcı sebep” gerekçesiyle yapılan kısa çalışma ödeneğine 30 Haziran 2020 tarihine kadar başvurmayan işyerleri 31 Aralık 2020 tarihine kadar sadece e-devlet üzerinden yeni başvuru yapabilecek.’’ dedi.

‘’İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SÜRESİNDEN DÜŞÜRÜLMEYECEK’’

İlk defa koronavirüs nedeniyle kısa çalışma ödeneğine hak kazanan işçilerin 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönemde 3 ay süreyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanabileceğini belirten kurum, ‘’Daha önce kısa çalışma başvurusu bulunan işyerleri ise ilave işçileri için de başvuruda bulunabilecek. Covid-19 pandemisi nedeniyle 30 Haziran 2020 tarihinden önce Kısa Çalışma Ödeneğine başvuran işyerleri kısa çalışmadan yararlanan işçileri için yeni bir başvuruya gerek olmadan uzatma kapsamında Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanmaya devam edebilecek. Kısa çalışma uygulaması için işçilerin ayrıca başvuru yapmasına gerek bulunmamakta. Söz konusu kısa çalışma ödemeleri, başlangıçta belirlenen işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecek.’’ İfadelerini kullandı.

Yetkililer, konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak isteyen vatandaşların İŞKUR’un resmi internet sitesini ziyaret edebileceklerini ve ya Alo 170 İŞKUR İl Müdürlüğü Hizmet Merkezi’ni arayabileceklerini belirtti.