İlçemizde yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak üzerinde bulunan 1578 ada (Kapaklı İlçe Mezarlık yanı) geçici kurbanlık hayvan satış yeri olarak belirlendi.

KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Belediyeden yapılan açıklamada, “Geçici kurbanlık hayvan satış yeri yanı, Cumhuriyet Mahallesi Çamlıca Öğrenci Yurdu kesim yeri, Atatürk Mahallesi Şehitler Camii yanı, İsmet Paşa Mahallesi Emlak Konutları Çınar 4-5 Blokları altı, Cumhuriyet Mahallesi Belediye Garajı, Karaağaç Mahallesi Belediye Garajı kurban kesim yerleri olarak belirlenmiştir. Anadolu’ dan Trakya’daki iller ile İstanbul ili Avrupa yakasına, Gıda Tarım, ve Hayvancılık Bakanlığının 2010/7 ve 2010/13 Sayılı Trakya’ya yapılacak Canlı Hayvan Sevkleri Genelgeleri kapsamında uygun şartları taşıyan kurbanlık hayvanların sevklerine 09/09/2015 tarihinden itibaren başlanacaktır.

09 EYLÜLDE GİRİŞLER BAŞLAYACAK
Kurban satış yerlerine getirilen kurbanlık hayvanların il içi hareketlerinde sığır cinsi hayvanlarda pasaport, koyun ve keçi türü hayvanlarda nakil belgesi; İller arası hareketinde ise veteriner sağlık raporu, pasaport / nakil belgesi olanların 09/09/2015 tarihinden itibaren girişine izin verilecektir. Belirlenen kurban satış ve kesim yerlerinde 2015 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ve Komisyon kararları çerçevesinde kontrol ve denetim yapılacaktır. Geçici kurbanlık hayvan satış yerinden yer kiralamak isteyenlerin istenilen belgelerle birlikte belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.” denildi