Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Georg Fischer Hakan Plastik işçilerinin, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine yaptığı grev sürüyor. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, direnen işçileri ziyaret etti.

Georg Fischer Hakan Plastik fabrikasında Türkiye Petrol Kimya ve Lastik Sanayicileri Sendikası ile DİSK’e bağlı Lastik-İş arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı. Geçtiğimiz hafta Cuma gününden beri grevde olan işçiler, hak arayışlarını bu hafta sonunda da sürdürdü. Grevdeki işçileri, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ve parti yetkilileri ziyaret etti.

"KURDUKLARI DÜZEN İŞÇİYE HİÇBİR ŞEY VERMİYOR"

Burada işçilere destek amaçlı bir açıklama yapan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Hepinizi hem şahsım, hem de Türkiye İşçi Partisi adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün Trakya’dayız, işçi kardeşlerimizi teker teker ziyaret ediyoruz. İşçiler zaten direnerek sözlerini söylerken, çok fazla konuşmak bizlere yakışmaz. Mesele basit arkadaşlar; memleketin tepesine bir avuç para babası çökmüş. Son 20 yıldır Türkiye’de her şey değişiyor, bir şey hiç değişmiyor. Türkiye’nin tepesindeki yüzde 1, her gün daha fazla zengin oluyor; onların servetlerine servet katan bizler her geçen gün yoksullaşıyoruz. Bu düzeni yıkacağız. Bu ülkede yaratılan her değer ancak ve ancak işçiler ona emek verdiğinde, alın terini, kanını, canını verdiğinde yaratılıyor. Kurdukları düzen ise işçiye hiçbir şey vermiyor.” dedi.

“BİNLERCE İNSANIN HAYATINI MAHVETTİLER”

Soma’da hayatını kaybeden madencileri anan Baş, “Bugün hepinizin huzurunda söylüyorum; Türkiye’deki anayasaların hepsi patronların çıkarı için yapılmış. Biz bunları değiştirmek istiyoruz. Bu yasalar içinde işçinin hakkını savunan kuralları kanunları bile uygulamaktan kaçınıyorlar. 1 hafta önce Soma’daydık. Maden işçisi kardeşlerimizin hayatını kaybettiği o iş cinayetinde sorumlu olanların yargılandığı mahkeme karar verdi. 301 tane canımızı, kardeşimizin karşılığı 20 yıl hapis cezası oldu. Bir insan hayatını kaybettiğinde kaç kişinin hayatı yıkılıyor bir düşünün, binlerce insanın hayatını mahvetti bu patronlar. Onların yasalarını bile uygulatmak için mücadele edilmesi gereken bir ülkedeyiz.” açıklamasında bulundu.

“ARTIK YETER’ DİYORUZ”

Son olarak iktidarı sert sözlerle eleştiren Erkan Baş, “COVID salgınının ne olduğu biz de biliyoruz. Koronavirüs salgınında zenginler arasında fakirleşen 1 kişi oldu mu? Tüm zenginler, daha da zengin oldu ve bunun faturasını bize kesmeye çalışıyorlar. İşten çıkartmanın sözde yasak olduğu bir dönemde binlerce arkadaşımızı işten attılar. Memlekette bir kriz var, bu krizin faturasını yoksul, işçi, çalışan insanlar ödesin istiyorlar. Her yıl milyonlarca lira para kazanıyorlar bir kere de “Arkadaş ben çok kazandım alın birazı da sizin olsun” dediniz mi ya? Fakat ne zaman işler kötü gitse faturasını işçiye kestiniz. Memlekette açlık, yoksulluk var bunu biliyorsunuz. Ama neden var? 5’li müteahhit çete deniliyor ya. Geçen onlardan birine bir kez daha vergi affı çıkarılmış. Bu para senin paran, benim param, bizim paramız. Hepimize küfür eden adama bir de üstüne para veriyorlar. Bunlar zenginleştiği için biz fakirleşiyoruz. Bizim yarattıklarımızı bunlara sattıkları için fakirleşiyoruz. Buradaki bir arkadaşımız evleniyor, yarın öbürgün çocuğu olacak ve hiç geçmediği köprünün parasını ödeyecek o çocuk. Bunlar istiyor ki ensemize vursunlar, ağzımızdan lokmayı alsınlar. Biz ‘artık yeter’ diyoruz. Bundan sonra hepiniz susacaksınız sadece işçiler konuşacak.” diyerek konuşmasını noktaladı.