Kapaklı Gazetesi - Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Dr. Yücel Ayaz, CHP ve İYİ Parti’ye iade ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler esnasında çevre konusundaki mesajlarını yineleyen Ayaz, “Gelecek nesillere, hastalıklı genler ve kirletilmiş bir çevre bırakmak istemiyoruz. Rant uğruna evlatlarımızın geleceğinin karartılmasına da müsaade etmeme kararlılığındayız.” Dedi.

Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Dr. Yücel Ayaz, Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu ve İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ile İlçe Başkanı Ali Darıcı’ya yaptığı iade ziyaretinde Süleymanpaşa Sahil projesi, CEYPORT Kimyasal Likit Tank projesi ve diğer yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

“HEMFİKİR OLDUK”

Ayaz, bazı projelerde insan sağlığının hiçe sayıldığına vurgu yaparak, “Gelecek nesillere, hastalıklı genler ve kirletilmiş bir çevre bırakmak istemiyoruz. Limana gelen gemi atıklarının depolanmasını kapsayan bu projenin halkımızın sağlığını tehdit edeceği konusunda hem fikir kaldık. Bu ve bu tür projelerden bir an önce vazgeçilmesi konusunda ve rant uğruna evlatlarımızın geleceğinin karartılmasına da müsaade etmeme kararlılığındayız.” değerlendirmesini yaptı.

“HALKIMIZA RAĞMEN, HİÇBİR PROJENİN OLMAYACAĞINI GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Bölgemizdeki Kentleri ilgilendiren diğer konuları mercek altına aldıklarına da dikkat çeken Ayaz, şunları dedi: “Kentlerimizin geleceğine, halkımızın karar vermesi konusunda ısrarcı olacağız. Halkımıza rağmen, hiçbir projenin olmayacağını göstermek istiyoruz.”