Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Kent Konseyi İş Birliğinde Düzenlenen Programla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı.

Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Kent Konseyi İş Birliğinde Hawthorn Suites By Wyndham’da düzenlenen gecede, TSD Kapaklı Şubesi üyeleri gönüllerince eğlenerek, unutulmaz bir gece yaşadılar.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Kent Konseyi’nin TSD Kapaklı Şubesi üyeleri onuruna Hawthorn Suites By Wyndham’da düzenlediği geceye Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Jandarma Komutanı Tekin Oruç, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve şube üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve üyeleri, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Saadet Parti İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Kapaklı Belediyesi meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Engelliler Günü ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından TSD Kapaklı şubesi üyelerinden Cengiz Can ÇİL, “Sen Engelli Olsaydın” adlı şiirini okudu. Programın açılış konuşmasını yapan TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, konuşmasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya engellilere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederken, tüm katılımcılara geceye katıldıkları için teşekkür etti. Her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Başkan Çakan, “Bizlere bu geceyi düzenleyen Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum. İlçemizde bulunan Kamu Kurumları ve STK’ların bizlere daha çok destek olmalarını istiyoruz. Çünkü sizlerin desteği bizler için çok önemli, unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın ne ile karşı karşıya kalacağımızın hiçbir garantisi yok. Belediye başkanımız ve Büyükşehir başkanımızdan da şunu istiyoruz Kapaklı’da bir Engelli yaşam evini canı gönülden istiyoruz. İnşallah yakında bununda müjdesini alırız.” Dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir ise “Engelli kardeşlerimizin önündeki engellerin kaldırılması, kendileri ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevinçlerinin arttırılması umuduyla bizde Kent Konseyi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi. Özdemir’in konuşmasının ardından sahne alan Kapaklı halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu,  seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle geceye katılanlara müzik ziyafeti sundular. Konserin ardından protokol üyeleri tarafından koro üyelerine çiçek takdim edildi.

“SİZLERLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZ”

“2004’den bugüne Kapaklı” adlı video gösteriminin ardından programda konuşan Kapaklı Belediye başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı Sakatlar Derneği üyeleri olarak sizler, yaşamın ağır koşullarına ve içinde bulunduğunuz olumsuzluklara rağmen, yılmadan gösterdiğiniz çabalarla, diğer engelli vatandaşlarımıza da yol gösterici oluyor, onlara umut aşılıyorsunuz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır.

Yaşama sıkı sıkıya bağlanmanız, güçlüklere direnmeniz, kimi sorunları kendi çabalarınızla aşabilmeniz ve toplumla kaynaşma başarınız, bizleri duygulandırmakta ve mutlu kılmaktadır. Ben Başta Kapaklı Sakatlar Derneği başkanımızı ve tüm üyelerini, engellilerin topluma kazandırılması, seslerinin duyurulması, sorunlarının gündeme taşınması ve çözümü konusunda yürüttüğü çalışmalar için tekrar kutluyorum. “ dedi.

“HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ”

Başkan Mandalı, “Hepimiz Biliyoruz ki bizlerde potansiyel bir engelli adayıyız. Önemli olan toplum olarak bu durumu kabullenmek, sizlerin yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak sizlere yönelik girişim ve çabaları ortaya koyabilmektir. Sizleri anlamak, anlatmak, duygularınıza tercüman olmak, sorunlarınıza çözüm bulmak, sosyal hayatımızla kaynaştırmak, duygusal ve sosyal gelişmelerinize katkıda bulunmak, dayanışmalarınızı geliştirmek, günlük yaşamlarınızı kolaylaştırmak, hayatlarınızı anlamlı hale getirmek hepimizin ortak görevidir.

Yapmamız gereken dünyayı sizler için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştığınız zorlukları en aza indirgemek; Sizlerin hayata sıkı sıkı tutunmanızı, içinizde yatan yaşama sevincini, yetenek ve becerilerinizi ortaya çıkarmayı sağlamaktır.  Ancak bu sayede tüm bireylerin temel hakkı olan yaşama hakkına saygı göstermiş, bu haklarını sonuna kadar kullanmaları için uygun ortamı sağlamış oluruz.” Diye konuştu.

“HER YERDE HİZMETİNİZDE VE EMRİNİZDEYİZ”

Kapaklı Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını söyleyen Başkan Mandalı, “Bende sizin ailenizin bir evladı sayılırım. Şahsım başta olmak üzere Kapaklı Belediyesi olarak sizlerin her zaman yanındayız ve her zamanda yanınızda olmaya devam edeceğiz.  Yılda bir günün sadece sembolik bir gün olduğunun farkındayız. Biz sizin ihtiyacınız olduğu her zaman, her yerde hizmetinizde ve emrinizdeyiz.

Ve görüyorum ki İçinizin güzelliği ve sıcaklığı yüzlerinize yansımış. Belki birbirimizi tam olarak anlayamasak ta gönülden gönüle oluşturduğumuz köprüler bizi birbirimize bağlıyor. Ben Bu bağların daim olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı herkese tekrar teşekkür ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. Başkan Mandalı, konuşmasını “Engelli ve Özürlü De Bizim” adlı şiiri okuyarak tamamladı.

BAŞKAN MANDALI VE EŞİ DE EŞLİK ETTİ

Program TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Sevim Seçkin’in verdiği konserle devam ederken, hareketli parçalarla sahneye çıkarak gönüllerince eğlenen engellilere Belediye başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı’da eşlik etti.
kapakli_engelliler_gunu

kapakli_engelliler_gunu6 kapakli_engelliler_gunu5 kapakli_engelliler_gunu_hayati_cakan kapakli_engelliler_gunu_arzu_ozdemir kapakli_engelliler_gunu4 kapakli_engelliler_gunu3 kapakli_engelliler_gunu2 kapakli_engelliler_gunu1