Meteoroloji  Genel Müdürlüğü, Tekirdağ'da 3 gün boyunca sürecek sağanak yağışların etkili olacağını  belirterek, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan değerlendirmeler ve son radar verilerine göre; 26 Haziran 2018 Salı günü itibariyle Tekirdağ genelinde yoğun sağanak yağış bekleniyor. Meteroloji, 3 gün sürmesi beklenen yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

YILDIRIM VE DOLU RİSKİ TAŞIYOR

Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklama şu şekilde; ‘’ Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan değerlendirmeler ve son radar verilerine göre; bugün Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.’’

TESKİ DE UYARDI!

Meteroloji’den gelen bilgiler ışığında Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden de bir uyarı geldi. Özellikle Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Muratlı ve Süleymanpaşa civarındaki vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtilen uyarıda, şu ifadelere yer verildi; ‘’26 Haziran 2018 Salı akşamından itibaren 3 gün süreyle Tekirdağ genelinde yer yer etkili ve sürekli yağmurlar görülebilir. Yağışların özellikle Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Muratlı ve Süleymanpaşa civarında metrekareye 50 kg ve üzerine çıkabileceğinden vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önemle rica olunur. TESKİ ekipleri yağış anında oluşabilecek olumsuz durumlara karşı saha çalışmalarına devam etmektedir.’’

Sağanak altında olumsuz etkilerle karşılaşan vatandaşların da yardımına koşacağını dile getiren TESKİ, yağmurdan kötü etkilenen vatandaşların ALO 185 TESKİ, ALO 153 Belediye ve ALO 110 İtfaiye hatlarından durumu ihbar edebileceklerini dile getirdi.