Kapaklı Gazetesi - ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “2020'nin ikinci yarısı ve 2021'in ilk iki aylık dönemlerinde OSB olarak yedi yatırım aldık. Bu yatırımlardan 3 tanesi kısa 4 tanesi de orta vadede devreye girecek. Kısa vadede 3, orta vadede 4 fabrika tamamlanacak, bölge ihracatına 1 milyar dolarlık katkı sağlayacak.” dedi.

“1 MİLYAR DOLARLIK KATKI SAĞLAYACAK”

Bölgesinde barındırdığı sanayi kuruluşları ile on binlerce kişiye istihdam sağlayan Çerkezköy OSB’ye, 7 yeni fabrika yatırımı geliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, 277 fabrikanın bölgede bulunduğunu söyledi. Sözdinler, kısa süre içerisinde 7 yeni fabrika yatırımının geleceğini söyleyerek; “2020'nin ikinci yarısı ve 2021'in ilk iki aylık dönemlerinde OSB olarak 7 yatırım aldık. Bu yatırımlardan 3 tanesi kısa 4 tanesi de orta vadede devreye girecek. Özellikle bu noktada bölgemizdeki yatırımların bir bölümü ilaç sanayisi gibi katma değerli üretimlerin yapıldığı sektörlere yönelik olacak. Fabrika inşalarımız tamamlanıp devreye girdikten sonra bölgeye ilave 1 milyar dolarlık bir katkı sağlayacak. Bu rakam bölgemize hem istihdam hem de iş hacmi olarak yansıyacak." ifadelerini kullandı.

“ÜRETİM ARTIŞ TRENDİNDE”

Ayrıca OSB'deki enerji tüketimlerinin ise 2021 Ocak ayında 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 14’lük artış kaydettiklerini anlatan Sözdinler, “Tüketimlerimiz bölgemizde yapılan üretimlerin artış trendinde olduğunu ve yeni yatırımların da devreye girmeye başladığım gösteren önemli parametreler arasında yer alıyor” dedi.