Kapaklı Gazetesi - CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Tabip Odası önünde sağlık emekçileri ile yaptıkları basın açıklamasında doktorların taleplerini dile getirirken, iktidarın politikalarını eleştirdi. Hemen tek tıkla yaparak işlemlerinize başlayabilirsiniz. Sağlık emekçilerinin pandemi sürecinde yaşadığı zorlukları dile getiren Yüceer, taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

‘’SAĞLIK EMEKÇİLERİ İSTATİSTİKİ VERİ DEĞİL’’

Konuşmasına pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık emekçilerini anarak başlayan Yüceer, sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunları dile getirdi. Milletvekili Yüceer, “Bu süreçte tekrar gördük ki, insanlığın sağlığını korumak adına ant içen sağlık emekçileri ölmek pahasına, şiddet pahasına bu andın gereğini yerine getirmek için pandemi ile savaşın en ön safında durdular ve hiç geri adım atmadılar” dedi. Sağlık çalışanlarının her gün hayatını kaybettiğinin altını çizen Yüceer, “Covid belasından kurtulmak ve halk sağlığını korumak adına 40 binden fazla sağlık emekçisi hastalığa yakalanmıştır. Eğer bu açıklamayı dün yapsaydık 305 sağlık emekçisi hayatını kaybetti diyecektim, ama bugün bu sayı 310’a çıktı. Onlar sadece istatistiki veri değil, onlar kardeşimiz, eşimiz, dostumuz, birer canlar, onlar bu ülke için en önemli ve en değerli olan insan kaynaklarıdır” diye konuştu.

‘’İKTİDAR SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİNE KULAĞINI TIKADI’’

İktidarın sağlık emekçilerinin taleplerini duymazdan geldiğini ifade eden Yüceer, “Hükümet bu talebi sulandıracak, adeta arkadan dolanacak politikalara imza atmaktan geri kalmıyor. İktidar, pandemi yükünü sadece sağlık çalışanlarının üzerine yıkmış ve onların taleplerine kulaklarını tıkamıştır. Onlara adeta üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Hatta bir sağlık çalışanımızın Covid hastasına bakıyor olması gerekçe gösterilerek çocuğun velayeti babaya verildi. Bu yapılan reva mıdır?” diye konuştu.

‘’2021 YILINDA COVID-19 BÜTÇESİ OLMALIYDI’’

Türkiye ve dünyanın çok farklı süreçlerden geçtiğini söyleyen Yüceer, “Geçen haftaki bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanlığı’nın bütçesini de konuştuk. İsterdik ki, Covid- 19 başlığı olsun, bütçenin içinde olsun. Koruyucu hekimlik ve kamusal bir mücadele için bir bütçe ayrılsın istedik ama gördük ki ne bir Covid-19 başlığı, ne de pandemiyle mücadelede koruyucu hekimlik için ayrılmış bir kaynak var. Bu böyle olmamalıydı.” sözlerini kullandı.

‘’İLLİYET BAĞI TESPİTİNİ BİZİMLE DE PAYLAŞILSIN!’’

CHP’li Yüceer, covid-19’un meslek hastalığı sayılmasının elzem olduğunun altını çizerken, “Bugün tüm sağlık çalışanları tükendiğini söylerken, hakkımızı verin derken, artık ölmek istemiyoruz derken, Covid-19’un bir meslek hastalığı olmasını sağlık çalışanları için vazgeçilmez bir hak olarak talep ediyorlar. Bugün Türkiye’nin her yerindeki Tabip Odaları’nın dile getirdiği gibi dünyada 130 ülkede bu hak tanınıyor. Ama bu hakkı tanımayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Kaç sağlık çalışanı daha hastalığa yakalanmalı, kaç tanesi daha hayatını kaybetmeli? Nasıl bir anlayıştır bu? Nedir bu aymazlık?” dedi.

İktidarın ‘illiyet bağı’ aramasının sağlık emekçilerinin taleplerini görmezden gelmek olduğunu belirten Yüceer, “Velev ki illiyet bağının bulunabilir olduğunu kabul edelim, bunu nasıl tespit edeceksiniz? Varsa, Sağlık Bakanlığı’nın bizimle de paylaşmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

‘’COVID-19 MESLEKİ HASTALIK OLARAK TANINMALIDIR’’

Yüceer, “İktidarın yapması gereken hiç arkadan dolanmadan, meseleyi sulandırmadan doğrudan Covid-19’u meslek hastalığı olarak saymasıdır. Salgının boyutu gün geçtikçe artarken tükenen, ölen sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi, hak ettikleri ücretleri alması, önerilerinin dikkate alınması ve seslerinin duyulması gerekmektedir. Bu talepleri yerine getirmek de başta iktidarın olmak üzere hepimizin boynunun borcudur” ile devam etti. Yüceer sözlerini, “Pandemi süresi boyunca hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyor, onların aziz hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum” ile noktaladı.