Veliköy Düğün Salonu’nda gerçekleşen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 yılı Nisan ayı olağan toplantısı, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

MECLİS ÜYE SAYISI 62’YE YÜKSELDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmasıyla devam eden toplantıda Başkan Albayrak, “31 Mart yerel seçimlerinde partilerimiz yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Halkımız tercihini yapmıştır. Halkımızın tercihi her zaman başımızın üstünedir. Geçtiğimiz dönemde Meclis Üyelerimizle birlikte aldığımız kararların yüzde 89.6’sı oy birliği ile kabul edilmiştir. Birlik beraberliğimiz inşallah bu dönemde de devam edecektir. Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 2014-2019 döneminde 60 meclis üyemiz vardı. Çorlu ve Kapaklı’nın nüfus artışı ile birlikte Meclis Üyesi sayımız 62’ye yükseldi. Buna göre CHP’den 38, AK Parti’den 20, DSP’den 2 ve MHP’den 2 üyemiz bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYELERİNİ TANITTI

“Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları biliyoruz.” diyerek konuşmalarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz dönemi yaşamaktayız. Ülkenin menfaati olunca siyaseti bırakıp hep birlikte çalışacağız. Bu ülke kolay kurulmadı. Bu ülkenin fertleri vatanı böldürmemek için birlik ve beraberlik için her zaman her türlü canını vermeye hazırdır.” dedi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerini ilçe ilçe sahneye davet ederek Meclise tanıttı. 

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Meclis Başkan Vekilleri (1. Başkan Vekili Münir Karaevli, 2. Başkan Vekili Hasan Toprak) ve Meclis Katip Üyelerinin (Gökay Keleşoğlu, Erhan Baştak)  seçilmesiyle devam eden toplantıda ayrıca Encümen Üyeleri (Levent Köksal, Hasan Toprak, Nihat Mıstık, Selçuk Güvenilir, Hüseyin Vasfi Güner), İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeleri (Halil İbrahim Erkan, İlhan İmrak, Gökay Keleşoğlu, Yener Dursun, Cihat Gaygusuzoğlu, Mehmet Cebeci, Metin Kanat, Nizamettin Çoban, Şenol Karaküçük), Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri (Taner Yargı, Kazım Doğaç, Cengiz Cayır, Selahattin Çalışkan, Ersin Kaçar, Nuri Köşkdere, Serkan Bezgin), Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri (Değer Kara, Ali Gürsu Ergene, Cengiz Memiş, Mustafa Sabri Şahsi, Hüseyin Vasfi Güner, Doğan Özman, Halil İbrahim Cebeci, Ruhi Özden, Şakir Sezgin), Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri (Volkan Soğancılar, Levent Köksalan, Erhan Baştak, Kazım Doğaç, Cengiz Çayır, Hikmet Mutlu, Ramazan Kemal Kurt), Ulaşım Komisyonu Üyeleri (Nedim Yılancı, Kazım Doğaç, Erhan Doğan, Ali Rıza Eti, Sıtkı Ercan), İçişleri Komisyonu Üyeleri (Özcan Veysel Tunçcan, Yüksel Baydarlı, Nafiz Selçuk Güvenilir, Hüseyin Vasfi Güner, Ali Gürsu Ergene, Bahadır Keresteci, Sait Yazı) ile Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu Üyeleri (Erhan Baştak, Zekeriya Güven, Selahattin Çalışkan, Ersin Kaçar, Kazım Doğaç, Fedai Yüksel, Osman Turgutlugil) seçildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Marmara Belediyeler Birliği Meclisine, TRAKYAKENT Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği’ne ve Tarihi Kentler Birliğine üye seçimlerinin de tamamlanmasıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin çalışma takvimi karara bağlandı. Meclisin her ayın ikinci haftası Çarşamba günü toplanması ve meclis tatilinin Ağustos ayı olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

‘’MECLİSİMİZİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM’’

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 2018 yılı faaliyet raporu görüşülürken bu maddede meclise 1. Başkan Vekili Münir Karaevli başkanlık etti. Yapılan bilgilendirmenin ardından AK Parti grubu adına konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Meclisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu dönemde hepimiz Tekirdağ için çalışacağız. Geçen dönemdeki gibi AK Parti grubu olarak bu dönemde de Tekirdağ’ı kalkındırmaya ve geliştirmeye yönelik çalışmalarda her zaman yanınızda olacağız. Bu beş yılda güzel hizmetlere imza atacağız. Grubumuz yeni üyelerden oluştuğu için faaliyet raporuna çekimser oyu kullanacağız” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in konuşmalarının ardından ilgili gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.