Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından naylon poşetlerin kullanımının azaltılmasına yönelik ücretlendirme uygulaması başlatması üzerine bez çantalara ilgi arttı.  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı da bu uygulamalara destek olmak için pazarlarda bez çanta dağıttı.

BÜTÜN İLÇELERDE GERÇEKLEŞECEK BİR UYGULAMA

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Hürriyet Mahallesi'nde kurulan semt pazarında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kadir Albayrak, bez çanta dağıttı. Merkez ilçe Süleymanpaşa'da başlatılan bez çanta dağıtımı, ilerleyen günlerde bütün ilçelerde gerçekleştirilecek. Ayrıca dağıtılan bez çantaların içerisinde yeni yıl takvimi de olacak.

‘’ÇEVREMİZİ KORUMAK EN ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ’’

Bez çanta dağıtımı hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak çevre kirliliğinin önlenmesi adına sıfır atık projesine destekte bulunmak amacı ile çalışmamızı başlattık. Çevremizi korumak bizim öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor. Semt pazarında vatandaşlarımıza bez çanta dağıttık. Çevre kirliliğinin engellenmesi noktasında çalışmalarımızı genişleterek devam ettireceğiz. Daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için üzerimize ne düşüyorsa yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.