Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, toplumdaki kadın unsuruna dikkat çekme ve toplumdaki kadın duyarlılığını arttırmak amacıyla ‘Bir Kadının Hikayesi’ isimli öykü yarışması düzenliyor.

Yerli edebiyata destek vermek ve kadınlarımızın yazma becerilerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen yarışmada birinci olan eser 10.000 TL, ikinci olan eser 7.500 TL, üçüncü olan eser 5.000 TL ve mansiyon almaya hak kazanan eserler ise 3.000 TL para ödülü alacak.

YARIŞMA KONUSU ‘KADIN’

Düzenlenen yarışmada eserlerini kaleme alacak yazarların konusu ise Türkiye’de kadın teması üzerinden işlenecek. Güçlü kadınlar, ezilen kadınlar, örnek kadınlar, kahraman kadınlar, çileli kadınlar, başarılı kadınlar yahut kimsesiz kadınlar gibi konularda çerçevesinde kurgu ya da aileden ve çevreden derlenen öyküleri işleyen eserler, yarışmada yer alacak.

KATILIM ŞARTLARI

18 yaşını doldurmuş tüm kadınların katılabileceği yarışmada, katılım şartları şu şekilde; Eser, anı/derleme/söyleşi/mektup/öykü türlerinden herhangi biriyle yazı türü oluşturmak, Katılan eserin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış, basılmamış ve ya ödül almamış olması, yalnızca 1 eserle katılmak, eseri A4 ebatındaki bir sayfaya nakşedip en fazla 5 sayfayı geçmemek, Calibri yazı stilinde, 11 punto, 1,5 satır aralığı ve Normal kenar boşlukları kullanılarak yazmak.

Tüm bunlara ek olarak yarışmaya Düzenleme Kurulu ile Seçici Kurulda görev alan kişiler ve bu kişilerle birinci dereceden akrabalık bağı olanlar yarışmaya katılamayacaklar.