Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Evde Temizlik Hizmeti ile yaşlı ve engelli vatandaşların yardımına koşuyor.

Kendi ihtiyacını karşılayamayan engelli ve yaşlı vatandaşların evlerini ve eşyalarını temizlemek amacıyla hayata geçirilen projeden bugüne kadar 1.636 vatandaş faydalandı.

“ALO 153 HATTINI ARAMALARI GEREKİYOR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Temizlik hizmetinin verildiği özel donanımlı 2 adet mobil hizmet aracı, içerisinde 3 adet 17 kg yıkama ve kurutma kapasiteli çamaşır makinesi, halı yıkama makinesi, temiz su tankı ve kirli su tankı ile jeneratör ve temizlik malzemeleri ile bulunuyor. Evde Temizlik Hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların ALO 153 istek ve şikâyet hattını aramaları ya da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurması gerekiyor.” dedi.

“PROJE KAPSAMINDA 1.636 VATANDAŞIN EVİ TEMİZLENDİ”

5 yıldır devam eden projeyle tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşulduğunu söyleyen Başkan Albayrak, “Kurulduğumuz günden bu yana tüm hizmetlerimizi sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hayata geçiriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda önemli projeler gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Evde Temizlik Hizmeti de bu anlamda önem verdiğimiz projelerimizden bir tanesi. Temiz Evler, Gülümseyen Yüzler şiarı ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 2016 yılından bugüne kadar 1.636 vatandaş evde temizlik hizmetinden yararlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya, Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.