Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Çağrı Merkezi, 10 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında 31 bin 916 aramaya cevap verildiğini kaydetti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, COVID-19 ile mücadele kapsamında yayımlanan genelgeler ve alınan tedbirler doğrultusunda, hem vatandaşların hem de personelin izolasyonunu sağlamak ve salgından korumak amacıyla uzaktan çalışma sistemine geçti. Ayrıca vatandaşların talebini karşılamak için Çağrı Merkezinin sürekli aramalara cevap verdiğini belirten yetkililer, koronavirüs salgını ile mücadelenin sürdüğü tarihlerde on binlerce aramaya cevap verildiğini açıkladı.

‘’ALO 153 HATTINA GELEN TÜM ÇAĞRILARA CEVAP VERMEYİ HEDEFLİYORUZ’’

Konuyla ilgili yapılan açıklamada; ‘’COVID-19 ile ilgili ilk resmi vaka açıklanması sonrasından 04 Nisan 2020 tarihine kadar Çağrı Merkezinde Biriminde 31.916 adet çağrı karşılanmış ve 15.178 adet talep açılmıştır. Talepler içindeki sosyal yardımların sayısı ise 13.794 olarak kaydedilmiştir. Kamu hizmetlerinin devamlılığını güvenli şartlarda sürdürmek adına uzaktan çalışma sisteminde yoğun emek sarf eden Çağrı Merkezi Birimi personeli, “Sağlıklı Günler” sloganıyla Alo 153 hattına gelen tüm çağrılara cevap vermeyi hedeflemektedir. Sistemden düşen çağrılar için ise vatandaşlarımıza tekrar çağrı yapmaları aramaları konusunda uyarılarda bulunulmaktadır. Çağrı Merkezini arayarak başvuruda bulunan vatandaşlar, talep numaraları ile E- Hizmet paneli https://ehizmet.tekirdag.bel.tr adresi üzerinden veya Çağrı Merkezini telefonla arayarak taleplerinin durumunu takip edebilmektedir.