Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi temizlik faaliyetlerini daha etkin ve verimli kullanmak amacıyla 11 adet temizlik aracı alarak filosunu genişletti. Konuyla ilgili konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “11 aracımızın her biri bir ilçemizde faaliyet gösterecektir.” dedi.

Yeni temizlik araçlarının tanıtımı amacıyla Süleymanpaşa sahil dolgu alanında tören düzenlendi. Törende konuşan Çevre ve Deniz Hizmetleri Şube Müdürü İhsan Rendan, temizlik araçları ile ilgili teknik bilgiler verdi. Rendan’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, yeni alınan 11 adet temizlik makinesinin araç filosuna dâhil edilmesi ile hizmet kapasitenin arttırıldığını belirtti.

“MAALİYETLERİNİ 2,5 YILDA AMORTİ EDECEKLER”

Araçların satın alınmasının karlı olduğunu söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Devlet Malzeme Ofisi'nden kamu teşvik indirimi kapsamında almış olduğumuz 11 adet yeni aracımızın toplam maliyeti 10 milyon 450 bin TL'dir. 11 aracın yıllık kiralama bedelinin 4 milyon 828 bin 560 TL olduğu göz önünde bulundurulduğunda, satın almış olduğumuz araçların maliyetini 2,5 yıl gibi kısa bir sürede amorti ettiği görülmektedir.” dedi.

“11 ARACIN HER BİRİ BİR İLÇEDE FAALİYET GÖSTERECEK”

Yapılan bu yatırımlar sayesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin kendi imkânlarıyla verimli bir şekilde hizmet vereceğini belirten Başkan Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her gün 11 ilçemizde 21 bulvar, 198 cadde, 15 meydan, 19 sokak ve 7 sanayi sitesinde toplam 354 bin 700 metre yolun ve bu yolların kenarlarındaki kaldırımların temizliğini yapıyoruz. 11 aracımızın her biri bir ilçemizde faaliyet gösterecektir. Daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz. Temizlik araçlarımızın kentimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

ZORLU ŞARTLARDA DA KATI ATIKLAR TOPLANABİLECEK

Yeni alınan temizlik araçlarının her birinin 95 beygirgücü Dizel Süpürge Motoruna, 7 metreküp çöp toplama haznesine ve 1700 litre su haznesine sahip olduğunu belirten yetkililer, araçların yüksek vakum özelliği ile zorlu şartlarda dahi toz, çamur, sigara izmariti, çekirdek kabuğu ve ağaç yaprakları gibi katı atıkların toplanmasına imkân sağladığını belirtti.