Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Tekirdağ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın’la birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret ettiklerini ve esnaflar için talepte bulunduklarını söyledi. Hızlı ve güvenilir burada.

Burada Başkan Albayrak’a esnafların taleplerini anlattığını söyleyen Bozdağ, akabinde bir açıklama yaparak hükümet yetkililerine de esnafların sorunları ile ilgili seslendi.

‘’%50 İNDİRİM YAPILMALI’’

Pandemi sürecinde kapalı olan iş yerlerinin su ücretlerine indirim isteyen Bozdağ, “Pandemi dolayısıyla işyerleri kapalı olan esnafımıza 2 bin 500 TL maddi yardım yapılması. Kapalı olan işyerlerimiz ve işyerlerimizde çalışan kişilerin meskenlerindeki su ücretlerinde de yüzde 50 indirim yapılması. Belediyeler tarafından alınmakta olan reklam ilan vergilerinin 2020-2021 yıllarında esnafımızdan alınmaması. 2021 yılında araçlardan yol izin belgesi bedeli alınmaması. Belediye tarafından esnaflarımızdan kesilen belediye adına bulunan işyerlerinden kira alınmaması.” dedi.

‘’ESNAFLARIMIZ VERGİLERDEN 1 YIL MUAF TUTULMALI’’

Bu süreçte yalnızca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi değil hükümetin de esnafa destek olması gerektiğini belirten Bozdağ, “Pandemiden dolayı esnafımızdan BAĞKUR ve SSK bedellerinin 1 yıl alınmaması. Esnaf ve Sanatkarlarımızın tahsil edilen vergilerinden 1 yıl muaf tutulması. İşyerleri kapalı olan esnafımıza 25 bin TL nakdi yardım yapılması. Yaş sınırlaması olan araçlarda sürenin iki yıl uzatılması. Esnaf ve sanatkarlarımızın kullanmakta olduğu esnaf kredilerinin faizsiz olarak bir yıl uzatılmasını esnaf ve sanatkarımız adına talep ediyoruz.” dedi.