Çerkezköy - Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, hükümet kanadının ve belediyelerin esnaflara yapacağı yardımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yerel yönetimlerin yaptığı destekler hakkında konuşan Bozdağ; “Bizim büyükşehirden taleplerimizin ardından ilçe belediyeler de isteklerimize cevap verdi. Hemen yaparak kazanç sağlamaya başlayabilirsini. Kapaklı ve Çerkezköy Belediyesi’ne esnafa destekleri için çok teşekkür ediyorum. Esnafımızın bu zor günlerinde yanlarında oldular. Şu an yerel yönetimler bu konuda üzerine düşen görevi yaptılar. Bizler de fikir alışverişimizi yaptılar, çalışmalarımıza destek oldular” dedi.

12 AY BOYUNCA ELEKTRİKTE SABİT FİYAT

Esnafa indirimli elektrik ile ilgili de talepleri ve görüşmeleri olduğunu dile getiren Bozdağ; “TREPAŞ bize yüzde 5 indirim veyahut sabit fiyat teklifi sundu. Biz sabit fiyat kampanyasını tercih ettik. Çünkü 12 ayda gelen zam oranına baktığımızda sabit fiyat bize daha avantajlı geldi. Esnafımız 12 ay boyunca elektrikten sabit fiyat üzerinden faydalanacak. Yakın zamanda bölge müdürümüzle de görüşeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Esnafımız sıkıntılı bir günden geçiyor. Vatandaşlarımızın içeride olmasından dolayı alışveriş azaldı. Esnafımızın kira, sigorta ve diğer masrafları var. Çoğu masraflarını karşılayamıyorlar” diye konuştu.

“ESNAFIMIZA YARDIMCI OLUYORUZ”

Esnafa destek olan herkese teşekkür eden Bozdağ; “Devletimizin bize destekleri oldu. Bizler burada esnafımıza yardımcı oluyoruz. Kapaklı ve Çerkezköy’deki şubelerimizde vatandaşlarımıza destek oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

“EKMEKLERİMİZ ÇÖPE GİDİYOR”

Tekirdağ’da ekmek fiyatlarının 2 Liraya ulaşması ile ilgili de değerlendirme yapan Bozdağ; “Bizler çok fazla ekmek tüketen milletiz, bunun yanı sıra çok da ekmeğimiz çöpe gidiyor. Bugün bir baksan etrafa çoğu çöp bidonunda poşet dolusu ekmek bulursunuz. Ekmek israfını önlememiz gerekiyor bizim her şeyden önce” dedi.