Kapaklı Gazetesi - Esnaf ve vatandaşlara kurallara uyması konusunda uyarılarda bulunan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “Bizim esnafımızın kurallara uyması lazım. Salgın seviyesini ne kadar aşağı indirirsek esnafımız da o kadar rahatlayacak.” dedi.

“KURALLARA UYMAYANLARA CEZA YAZILIYOR”

Yeni kontrollü normalleşme ile yeniden müşteri kabul eden kıraathane ve restoranlara ilişkin de açıklama yapan Başkan Bozdağ, “Kurallara uymayanlara ceza yazılıyor. Biz ceza yazılması taraftarı değiliz. Esnafımız kendisini geliştirmiş, gayet dürüst bir şekilde işlerini yapıyor. Ama bizim de dikkat etmemiz gerekiyor. Kurallara riayet edilmesi gerekiyor. Kurallara uydukça bu salgını atlatacağız. Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde hepimizin dikkat etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIMIZIN KURALLARA UYMASI LAZIM”

Esnaflara bu süreçte büyük görev düştüğünü hatırlatan Bozdağ, “Bizim esnafımızın kurallara uyması lazım. Salgın seviyesini ne kadar aşağı indirirsek esnafımız da o kadar rahatlayacak. Fakat salgının seyri evlerde yapılan ziyaretler ve toplantılarda daha çok bulaşıyor. Bu dönemde ev ziyaretlerimizi askıya almamız gerekiyor. Ekonomik sıkıntı çekiyoruz fakat sağlıktan önemli değil. Bu dönemde biraz daha hassas davranalım” diye konuştu.

Tekel bayilerinin de Cumartesi günleri faaliyetlerini sürdüreceğini sözlerine ekleyen Bozdağ, “Yasak olan Pazar günleri dışında tekel bayiler de açık olacak” şeklinde konuştu.

“DENETİMLER YAPILACAK”

Bozdağ, denetimler hakkında şu bilgileri verdi; “Dinamik denetim süreci başladı. Buna göre il ve ilçelerde bulunan meslek odaları ve bunlara bağlı alt odalar bünyesinde üyelerinin denetimi amacıyla yeteri kadar denetim ekibi oluşturulacaktır. ‘Oda denetim ekibi’ İSDEM bünyesine dahil edilecektir. Meslek odaları denetim ekipleri haftada en az bir kez il/ilçe sınırları içerisinde üyelerinin iş yerlerini denetleyerek gerekli rehberlik faaliyetlerini yürütecek ve aykırı tedbirlerde oda mevzuatı çerçevesinde işlem tesis ederek yapılan denetimleri İSDEM’e haftalık olarak raporlayacaktır. Çok yüksek risk grubu dışındaki illerimizde yüzde 50 kapasite sınırlamasına uygun şekilde müşteri kabulüne izin verilen yeme-içme yerleri, kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri, bilardo salonu, internet kafe vb., işyerleri ile nikah/düğün salonlarının mevcut yerleşim oturma düzeni planına uygun olup olmadığı, masalar arası mesafe şartlarına ve kapasite sınırlamasına uygun olup olmadığı hususları başta olmak üzere bu işyerlerinin belirlenen kurallar çerçevesinde faaliyet gösterip göstermediğinin haftada en az bir kez olacak şekilde denetlenmesi sağlanacaktır. Denetim faaliyetleri sırasında kurallara aykırılıklarda ısrar, tekerrür, kuralların esaslı ihlali gibi suiistimal edici tutum ve davranışlarla karşılaşılması halinde faaliyetten geçici men edilmesi dahil gerekli idari işlem tesisinden imtina edilmeyecektir. Aynı zamanda denetim faaliyetlerinin kamuoyundaki görünürlüğü ve özellikle il ve ilçelerdeki ilgili meslek odalarının denetim faaliyetlerine katılımı hususları da ihmal edilmeyecektir”