Kapaklı Gazetesi - Trakya Belediyeler Birliği’nin yerel yönetimlere yönelik tasarladığı eğitim çalışmaları kapsamında üye belediye personellerine “Etkili İletişim” ve “Adobe Programları” eğitimi verildi.

TBB BELEDİYE AKADEMİSİ İŞBİRLİĞİNDE YAPILIYOR

Trakya Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)’nin ortaklaşa düzenledikleri "Etkili İletişim" konulu personele yönelik eğitim çalışması, Lüleburgaz Belediyesi ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yüz yüze olarak uygulanan eğitim programında TBB Eğitmen Ecem Erenoğlu; kendini etkili şekilde ifade etmenin ve dinlemenin önemi, konuşma unsurları, konuşma korkusunun sebebi ve çözümü, nefes egzersizleri vb. konularla ilgili bilgiler paylaştı.

27 sağlık personeline başarı belgesi verildi 27 sağlık personeline başarı belgesi verildi

ADOBE PROGRAMLARI EĞİTİMİ

Trakya Belediyeler Birliği’nin Trakya Üniversitesi işbirliğinde Şarköy’de düzenlediği Adobe InDesign ve Adobe Premiere eğitimleri de iki oturum halinde gerçekleştirildi. 

Program içeriğini kapsayan video düzenlemeleri, kurgu ve montaj işlemleri, çok yönlü sayfa tasarımları ve benzer birçok işlemin profesyonel bir şekilde hazırlanması için yazılım programlarının kullanımı Eğitmen Ali Osman Çirci tarafından uygulamalı olarak personelle paylaşıldı.

ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Trakya Belediyeler Birliği’nin üye belediyelere yönelik eğitim aktiviteleri aralıksız devam edecek. Personelin ilgiyle takip ettiği yüz yüze ve online eğitim organizasyonları, bundan önceki programlarda olduğu gibi yine belediyelerden gelen eğitim ve konu taleplerine yönelik düzenlenecek.

TÜM İHTİYAÇLARA KARŞILIK VERECEK PROGRAMLAR

Trakya Belediyeler Birliği Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, düzenlenen eğitim çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Trakya Belediyeler Birliği olarak Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Belediye Akademisi yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi ortaklığında organize ettiğimiz eğitim takvimimiz çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Program akışımıza göre üye belediyelerimizden gelen talepler öncelikli olmak kaydıyla, yerel yönetimler anlamında tüm ihtiyaçlara karşılık verebilecek şekilde eğitim uygulamaları düzenliyoruz. Bu bağlamda personelimizin de eğitimlere ilgi göstermesi bizleri ayrıca memnun ediyor. Yüz yüze ve uzaktan eğitimlerle güncel mevzuata ilişkin konularla personelimizi bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Eğitimlerimize katılımlarıyla bizleri mutlu eden tüm çalışanlarımıza, eğitmen ve katılımcılara teşekkür ederim. Eğitimlerin herkes için verimli geçmesini diliyorum.” dedi.

EĞİTİM, ÖNCÜ KONULARIMIZIN BAŞINDA GELİYOR

Trakya Belediyeler Birliği Müdür Vekili ve Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ogün Kürümoğlu da eğitim çalışmalarıyla ilgili açıklamasında, “Öncelikle sizlere Birlik Başkanımız ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ın selamlarını iletmek istiyorum. Trakya Belediyeler Birliği olarak bölgemizin dört bir yanında; eğitimden dış ilişkilere, bilimsel çalışmaların yerel yönetimlere entegrasyonundan iyi uygulamaların belediyeler nezdinde yaygınlaştırılmasına kadar birçok alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğitim çok önem verdiğimiz en öncü konuların başında geliyor. Pandemi nedeniyle bu ve buna benzer çalışmaları dilediğimiz gibi gerçekleştiremiyorduk. Fırsattan istifade bu eğitim çalışmalarımızı online olarak değil yüz yüze yapmaya karar verdik. Programlarımızda çok kıymeti eğitmenlerimiz bizlerle olmaya devam edecek. Düzenlediğimiz bu eğitim toplantılarının verimli olacağını düşünüyorum. Katılan herkese iyi çalışmalar, iyi eğitimler diliyorum. Teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.