Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında koronavirüs özel gündemiyle toplandı. Burada alınan karara göre, belediye meclislerinin Haziran ayı olağan meclis toplantıları ile sonraki toplantılarına, sosyal mesafe kuralına uyulmak şartı ile izin verildi.

Tekirdağ da dahil olmak üzere birçok ilde, koronavirüs tedbirleri kapsamında belediye meclis toplantıları ikinci bir emre kadar yasaklanmıştı. Normalleşme sürecinin başlaması ile yeniden bir toplantı gerçekleştiren Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, il genelindeki meclis toplantılarının Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen/belirlenecek kurallara uyulmakla birlikte yeniden toplanmasına izin verdi.

HAZİRAN AYI İTİBARİYLE BAŞLIYOR

Valilik tarafından alınan kararda şu ifadelere yer verildi; ‘’Yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde daha önce alınmış olan büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin aşağıda belirtilen hususlara riayet edilmesi kaydı ile Haziran ayı toplantıları ile sonraki toplantılarına izin verilebilecektir.’’

‘’MASKE TAKILARAK GİRİLMELİ VE ANTİSEPTİK BULUNDURULMALI’’

 ‘’Meclis toplantılarının yapılacağı yerin girişine/görünür bir yerine COVID-19 kapsamında alınması gereken önlemlerle ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve meclis toplantısı yapılacak yerin içinde uyulması gereken kurallar) asılmalıdır. Meclis toplantılarının yapılacağı yerlerin/binaların girişlerinde kişilerin ateşleri ölçülmelidir. 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde, kişiler içeriye alınmayarak tıbbi maske ile sağlık kuruluşuna başvurması sağlanmalıdır. Meclis toplantılarının yapılacağı binaların ve meclis toplantı salonlarının dezenfeksiyonu sağlanmalıdır. Özellikle meclis toplantısı yapılacak yerde her toplantıdan önce bu işlem mutlaka yapılmalıdır. Uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulmalıdır. Toplantı esnasında mesafe kuralına uygun şekilde oturum düzeni alınmalıdır. Meclis toplantılarının yapılacağı yerlere/binalara muhakkak maske takılarak girilmeli ve toplantılar esnasında maske çıkarılmamalıdır. Meclis toplantılarının yapılacağı binaların ve meclis toplantı salonlarının doğal havalandırması sağlanmalıdır. Meclis toplantılarının yapıldığı yerlerde/binalarda ortak kullanım alanlarında (lavabo vb.) temizlik ve hijyen kurallarına uyulması sağlanmalıdır.’’ İfadelerini kullandı.

UYMAYANLARA CEZA YAZILACAK

Önlemlere uymayanlara idari para cezası uygulanacağını belirten Tekirdağ Valiliği, ‘’Yukarıdaki kararların mahalli idarelere bilgilendirilmesi, uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda; İşbu kararlar oy birliği ile alınmıştır.’’ dedi.