Geleceğe dönük başarılı projeleriyle halktan takdir toplayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin gelişmesi amacıyla başlattığı ‘Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi’ projesinde yapımı devam eden kültür merkezleri hızla yükseliyor.

ÇOK AMAÇLI OLARAK TASARLANDI

Yaklaşık 2 milyon TL yatırım bedeli olan Kültür Merkezi içerisinde sağlık merkezi, muhtarlık, nikâh salonu, düğün salonu, kafeterya, teras katı ve çok amaçlı salon olmak üzere mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığı belirtildi. Hayırsever vatandaş Hayrettin Hayırlı tarafından bağışlanan arsa üzerine yapımı devam eden Çeşmeli Mahallesi Kültür Merkezi’nin kısa süre içerinde tamamlanması planlanıyor. 

''MAHALLE SAKİNLERİNİN TÜM İHTİYAÇLARINA HİTAP EDİYOR''

Merkezin mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığını dile getiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan; “İlimizin büyükşehir statünse kavuşmasıyla köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını belirledik. İhtiyaçlarımız arasında en önemlisi olan kültür saraylarının temellerini attık. Trakya’nın incisi Marmaraereğlisi ilçemizin tüm mahalleleriyle birlikte gelişmesi için ‘Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi’ projemizi başlattık. Çeşmeli ve Türkmenli Mahallelerimizde yapımı devam eden Kültür merkezlerimiz mahallelerin gelişimi planlanarak uzun yıllar hizmet edebilecek şekilde tasarlandı. Çeşmeli Kültür Merkezi’mizin arsası hayırsever vatandaşımız Hayrettin Hayırlı tarafından bağışlandı ve belediyemizce kültür merkezinin yapımına başlandı. Mahallemizin gelişmesi için atılan adımlarla ilerleyen yıllarda belediye binası olarak ta kullanılabilir. Mahallelerimiz gelişimi için hazırladığımız projelere göre tasarlanan kültür merkezimizin yapımını kısa süre içerisinde tamamlayacağız. “dedi.