Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. Yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atarak vatandaşlara `Nutuk’ adlı kitabı hediye etti. En yeni ve kaliteli bizim sitemizde.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sabahın erken saatlerinde toplu taşıma araçlarına binerek vatandaşlara Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı ‘Nutuk’ kitabını hediye etti. Atamızın aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümünde vatandaşlara anlamlı bir hediye vermek istediklerini belirten Başkan Albayrak, ‘’Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 82. yıl dönümünde özlem, rahmet ve saygıyla anıyorum. İstiklal mücadelemize önderlik eden ve güzel yurdumuzu bizlere armağan eden Atatürk, tüm dünyada sevilen ve saygı duyulan bir liderdir. Türk milletinin en zor çağında tarih sahnesine çıkan Atatürk, istiklal mücadelesine başkomutanlık etmiş ve silah arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyet'imizi kurmuştur.’’ dedi.

‘’BİZE DÜŞEN BU BÜYÜK MİRASI YAŞATMAKTIR’’

Atatürk’ün yolundan ilerlediklerini vurgulayan Başkan Kadir Albayrak, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Atatürk, en büyük eseri olan Cumhuriyet'i, bizlere emanet etmiştir. Bize düşen görev, atalarımızdan devraldığımız bu büyük mirası yaşatmak ve yüceltmektir. Cumhuriyet'imizin, özgürlük, bağımsızlık ve demokrasimizin temeli olduğunun bilinciyle Ata'mızın çizdiği çağdaşlaşma yolunda yürümeye, ilke ve inkılaplarını yeni nesillere anlatmaya devam edeceğiz. Bu anlamda dağıttığımız Nutuk kitaplarının da vatandaşlarımıza bu yolda önemli bir yardımcı olacağını düşünüyoruz." İfadelerini kullandı.

Vatandaşlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen anlamlı hediye için teşekkür ettiler.