Kapaklı Gazetesi - 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ‘’ Aziz milletimiz kadın erkek, genç yaşlı, sivil asker demeden tek bir vücut halinde kazandığı bu zafer Cumhuriyet nesilleri olarak kutladığımız büyük bir bayramdır.’’ dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’30 Ağustos, yüce Türk milletinin, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, özgürlük ve bağımsızlık uğrunda en büyük savaşını gerçekleştirdiği, yurdumuzun düşman işgalinden kurtarıldığı şanlı zaferin günüdür. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Malazgirt Savaşı’nın 851. yıl dönümünde; 26 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruzu başlatmış, Başkomutanlık Meydan Muharebesi kahraman ordumuzun mutlak zaferiyle sonuçlanmıştır. Bu büyük zafer bağımsız, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla taçlanmıştır.

Aziz milletimiz kadın erkek, genç yaşlı, sivil asker demeden tek bir vücut halinde kazandığı bu zafer Cumhuriyet nesilleri olarak kutladığımız büyük bir bayramdır. Bizler bugün özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, ay yıldızlı ay bayrağımız yurdumuzun dört bir yanında dalgalanıyorsa, ezanlarımızın özgürce okunuyorsa; bunu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin kahramanlarının elde ettiği zaferlere borçluyuz. Bu bakımdan 30 Ağustos, tüm halkımızın şanlı ve kutlu bayramıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yüce milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyorum.’’