Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak tüm kadınların özel gününü tebrik etti. Çok sayıda Casino Siteleri listesi.

Kadınların hayatın her alanında var olduğunu ve kadın – erkek eşitliğine duyduğu saygıyı anlatan Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’Varlığımızın temel taşlarından birisi olan kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını elde ettiği tarih olan 5 Aralık 1934'ün yıl dönümü, Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

İstiklal mücadelemizin kazanılmasında büyük emeği olan kadınlarımız, Cumhuriyet döneminde ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında etkin bir rol üstlenmiştir. 5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren kanunun kabulü, eşitlik ve demokrasi temelinde atılmış çok önemli bir adımdır.

"Dünyada hiçbir millet kadını, `Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez!" diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınların eşit yurttaş statüsüne kavuşmaları, toplumsal hayatın her alanında var olabilmeleri ve siyasal hayata katılmaları amacıyla çok önemli çalışmalar yapmıştır.

Kadınlarımız ekonomik, sosyal, hukuksal ve siyasal anlamda pek çok hak elde etmiş olsalar da elbette bunlar yeterli değildir. Ülkemizin daha fazla gelişmesi ve ilerlemesi için her alanda kadınlarımız daha da güçlendirilmelidir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hayatın her alanında var olan kadınlarımızı destekliyoruz.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. Yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, toplumumuzun temelini oluşturan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum’’