Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında Albayrak, ‘’ "Engelsiz Kent Marka Şehir Tekirdağ" sloganı ile engellilerimizin günlük hayatta karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor.’’ dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, görme engelli vatandaşları unutmadı. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nı kutlayan Başkan Albayrak, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘’Görme engelli bireyler için bağımsızlığın sembolü ve işareti beyaz bastondur. 1921 yılında Londra’da geçirdiği trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden Fotoğraf Sanatçısı James Biggs’in kendisini korumak için bastonunu beyaza boyaması, bu alanda farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmaların ilk adımı olmuştur. Beyaz baston, zaman içerisinde görme engeliler için bir sembol haline gelmiş ve 7-14 Ocak tarihleri tüm dünyada “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” olarak ilan edilmiştir. Sağlıklı olan her bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğu gerçeğinden hareketle görme engelli vatandaşlarımızın hayata tutunmaları sağlanmalı ve toplumsal yaşamın her alanında var olabilmeleri için tüm engeller kaldırılmalıdır. Engellilerin yaşadıkları sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi, toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olacaktır.

‘’ENGELSİZ BİR YAŞAM DİLİYORUM’’

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarını ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmelerini sağlamak amacıyla, başta ulaşım olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalar yapıyoruz. "Engelsiz Kent Marka Şehir Tekirdağ" sloganı ile engellilerimizin günlük hayatta karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nın ülkemizde ve tüm dünyada görme engellilerle ilgili hassasiyetleri artırması ümidiyle, tüm görme engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir yaşam diliyorum.’’