Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, ‘’ 30 Ağustos Zaferi, özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının önünü açtığı gibi emperyalizme karşı mücadele veren tüm ezilen uluslara örnek olmuştur.’’ dedi.

Vatanın müdafaasında canını veren şehitlerimize rahmet dileyen Başkan Albayrak, ‘’Vatan sevgisi ve tarih bilinciyle, 30 Ağustos Zaferi'nin 98. yıl dönümünü kutluyoruz. Özgürlük ve bağımsızlığından tarihin hiçbir döneminde ödün vermeyen milletimiz, yurdumuzu elimizden almak isteyen düşmanlara karşı Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde birleşmiş ve Kurtuluş Savaşını şanlı bir zaferle sonuçlandırmıştır. Şanlı tarihimizden ilham alan Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Malazgirt Savaşı'nın 851. Yıl dönümü olan 26 Ağustos 1922 tarihinde başlattığı Büyük Taarruz sonucunda en modern silahlarına sahip düşman ordusu yenilgiye uğratılmıştır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’TÜM EZİLEN ULUSLARA ÖRNEK OLMUŞTUR’’

30 Ağustos Zaferi’nin dünyadaki diğer uluslara da örnek teşkil edecek müthiş bir askeri başarı olduğunu savunan Albayrak, ‘’Dünya savaş tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılan şanlı 30 Ağustos Zaferi, özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının önünü açtığı gibi emperyalizme karşı mücadele veren tüm ezilen uluslara örnek olmuştur. Aziz milletimiz kadın erkek, genç yaşlı, sivil asker demeden tek bir vücut halinde kazandığı bu zafer, Cumhuriyet nesilleri olarak kutladığımız büyük bir bayramdır. Bizler bugün özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, ay yıldızlı şanlı al bayrağımız yurdumuzun dört bir yanında dalgalanıyorsa, ezanlarımız özgürce okunuyorsa, bunu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin kahramanlarının elde ettiği zaferlere borçluyuz. Bizlere düşen görev, atalarımızın çok zor şartlarda kurtardıkları vatanımızı korumak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yüce milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.’’ dedi.