Kapaklı Gazetesi - İYİ Parti Tekirdağ Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aylin Akbulutlar ile Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade Tekirdağ’daki basın derneklerini ve basın kuruluşlarını ziyaret ederek basının sorunlarını dinledi.

Tekirdağ basının zor günler geçirdiğini ifade eden İYİ Parti Tekirdağ Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aylin Akbulutlar, “Basınımız pandemi nedeniyle zor günler geçiriyor. Birbirinden akıcı videoaları izleyicilerini bekliyor. Böyle giderse gazeteler esnaftan önce kepenk kapatacak. Basın İlan Kurumunun verdiği resmi ilanlardan KDV’yi kaldırması, yerel basından yüzde 15 komisyon alınmasını kaldırması bir nebze olsada yerel basını rahatlatacaktır” dedi.

‘‘BASINIMIZI VİRÜS DEĞİL İLGİSİZLİK ÖLDÜRECEK’’

Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ basının zor günler geçirdiğini ifade eden Akbulutlar, “Tekirdağ’da basın kuruluşlarımızı ziyaret etmeye başladık. Bu kapsamda Süleymanpaşa ilçemizdeki basın emekçisi çalışanlarımızı ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz diğer ilçelerle devam edecek. Basın pandemi kıskacında. Basınımızı virüs değil ilgisizlik, görmezden gelme öldürecek. İYİ Parti olarak basınımızın ekonomik dar boğazdan çıkması için bir takım önerilerimiz olacak. Yetkililerin bunu görüp acil bu önerileri hayata geçirmesi gerekiyor” dedi.

‘‘KDV KALDIRILSIN KOMİSYON ALINMASIN’’

Ekonomik darboğazdaki gazetelerin bir bir kapandığını kaydeden Akbulutlar, “Basın İlan Kurumunun verdiği resmi ilanlardan KDV’yi kaldırması, yerel basından yüzde 15 komisyon alınmasını kaldırması bir nebze olsada yerel basını rahatlatacaktır. Ayrıca yargı ilanlarının gazetelerde yayınlanmaması ile ilgili çalışmaların yapılacağı duyumlarını almaktayız. Gazetelere resmi ilan dağıtan Basın İlan Kurumunun gelirinin yaklaşık yüzde 60’ı yargı ilanlarından oluşmaktadır. Yargı ilanlarının gazetelerde yayınlanmaması, yüzlerce gazetenin kapanmasına ve yine binlerce gazetecinin işsiz kalmasına sebep olabilecek etkenler arasındadır. Teknolojinin ve dijital gazeteciliğin revaçta olduğu bu zamanlarda, en az 200 gazetenin yandaş dağıtım şirketi eliyle bayilerde satılması zorunluluğu kaldırılmalıdır. İlçelerdeki yerel gazetelerin dağıtım izinleri kendilerine verilmelidir. Dağıtım şirketine ödenen maliyet ortadan kaldırılacak ve böylece yerel gazeteler desteklenmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.