Kapaklı Gazetesi - Yağ fiyatlarındaki artışlar nedeniyle Tekirdağ’daki çiftçiler ayçiçeği ekim alanlarını artırdı. Soğan, kanola ve buğday yerini ayçiçeği tarlalarına bıraktı.

Süleymanpaşa ilçesinde çiftçilik yapan Yağcı Mahalle Muhtarı Mehmet Katırcı, “Ayçiçek ekimlerimiz tüm hızı ile devam ediyor. Çiftçi camiamıza bereketler getirmesini temenni ediyorum. 10 gündür ekim faaliyetleri devam ediyor. Pandemi şartlarına rağmen çiftçiler olarak durmuyoruz. Kısıtlama olsa da biz duramayız. Zamanında ekimi yapmak zorundayız” dedi.

“MAZOT FİYATLARI ÇOK YÜKSEK”

Girdilerinin yüksek olduğunu ifade eden Katırcı, “Girdilerimiz çok fazla. Mazot fiyatları çok yüksek. Bir ayçiçeği tohumun torbası bin 200 TL civarında. Ayçiçeği yağı fiyatlarının yüksek olması bizleri kanoladan ayçiçeğine yöneltti. Ayçiçeği ekim alanı çoğaldı.” dedi.

“ÇİFTÇİLER BİLİNÇLİ EKİM YAPIYOR"

20 yıldır ayçiçeği ekimi yaptığını kaydeden çiftçi Hasan Katırcı, “Artan fiyatlar bizi kanoladan ayçiçeğine yönlendirdi. Kanolanın zahmeti ve maliyeti daha fazla. 20 senedir ekim yapıyoruz. Yağ fiyatlarının artması ekim alanlarını artırdı. Çiftçiler fiyatların artması nedeniyle daha fazla verim almak için daha bilinçli ekim yapıyor.” dedi.