Kapaklı Gazetesi - Trakya Belediyeler Birliği COVID-19 sürecinde de belediyeleri yalnız bırakmadı. Birbirinden çeşitli özel hissettiren için giriş yap. Birliğe ait kanal açma aracı ve teknik personel son altı ayda 170 civarı farklı noktada alt yapı çalışmalarında bulundu.

Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Albayrak, kentlerde alt yapıda yaşanabilecek aksaklıkların COVID-19’un yaygınlaşmasında önemli etkisi olacağını ifade etti. Albayrak, kentlerde bu kapsamda kritik müdahalelerde bulunulduğunu ve kanal açma aracının yine pandemi sürecinde birçok kurum ve kuruluşun destek talebini karşıladığını söyledi.

‘’BÖLGEMİZ VE BELEDİYELERİMİZE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ’’

Başkan Kadir Albayrak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülke olarak çok zorlu bir sağlık problemi sürecinden geçtiğimiz şu son dönemde, Kombine Kanal Açma Aracımız Üye Belediyelerimize en zorlu şartlarda bile hizmet vermeye devam etmektedir. Bölgemiz, konumu itibarı ile doğal afet olaylarının her an ve yoğun olarak yaşanabileceği bir kesim. Sadece yağış anlarında değil belediyelerimizin her türlü kanalizasyon problemlerine bağlı ihtiyaçlarında yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Kritik bir süreç içerisinde olsak da ekiplerimiz belediyelerimizle sürekli koordinasyon halinde. Belediyelere bağlı ekiplerin nüfuz etmekte zorlandığı alanlarda ekibimiz de, aracımızla birlikte devreye giriyor ve böylelikle yaşanabilecek olası sorunlara izin verilmiyor. Trakya Belediyeler Birliği olarak bölgemize ve belediyelerimize destek olmaya, bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmaya ve covid-19 un bulaş riskini azaltmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’ ifadelerini kullandı.