Kapaklı Gazetesi - İhale sözleşmesini imzaladıktan sonra Kastro’da çalışmalara başladıklarını söyleyen Kastro Tabiat Parkı'nın İşletmecisi Aytaç Aksoy, “Kastro’da yapılacak çok fazla iş var. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Tekirdağ Şube Müdürlüğü ile koordinasyon haline çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Kastro'da çalışmaların devam ettiğini söyleyen Aksoy, “Elektrik ve su Kastro’nun önemli iki sorunu. Bu sorunları çözmek için önemli mesafe kat ettik. Giriş kapısı, danışma ve yürüyüş yollarının yapımı devam ediyor. Restoran, duşlar ve tuvaletlerde iyileştirmeler yapacağız. İçerisinde duş ve tuvalet gibi imkanları barındıran 30 bungalov ev ile son yılların en gözde tatil trendi olan glampingi Kastro ile buluşturacağız. Milli Parklar ile sürekli görüş halinde olduğumuz için çalışmalar ağır ama emin adımlarla ilerliyor. Kastro’ya her şeyin en iyisini yapmak için en ufak ayrıntıya dahi özen göstererek çalışıyoruz. Kastro’da çalışmalarımız tamamlandığında Saray, Trakya’nın en önemli tatil mekanlarından birine kavuşmuş olacaktır. Hedefimiz Nisan 2022’de Kastro’yu hizmete açmaktır.” ifadelerini kullandı.

“KASTRO’YU EN İYİ ŞEKİLDE İŞLETMEK İSTİYORUZ”

“Aksoylar Kastro’yu taşeron bir firmaya işlettirecek” iddiasına da yanıt veren Aksoy, “Böyle bir şey söz konusu değil. Biz ihaleye Aksoylar olarak girdik ve yıllık 1 Milyon 160 bin TL’lik teklifle ihaleyi aldık. Şu anda her ay yüz bin liranın üzerinde bir ödeme yapıyoruz. Kastro’yu en iyi şekilde işletmek için tabi ki, bu alanda faaliyet gösteren önemli firmalardan destek alacağız. Çünkü işletmecilik bizim çok da hakim olduğumuz bir alan değil. Restoranı işletmek için çok fazla teklif alıyoruz. Bunları değerlendiriyoruz. Amacımız Kastro’ya gelen vatandaşlarımıza en iyi ve kaliteli hizmeti sunmaktır.” dedi.