Kapaklı Gazetesi - COVID-19 tedbirleri kapsamında, 65 yaş üstü olup daha önce e-Devlet Şifresi almamış vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunu doldurarak, beyan edecekleri adreslerine ücretsiz e-Devlet Kapısı Şifresi gönderimi talebinde bulunabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığından yapılan açıklamada, “65 yaş üstü vatandaşlarımız için Adrese Teslim e-Devlet Kapısı Şifre Dağıtım hizmeti Ankara ve İstanbul’dan sonra tüm Türkiye’de kullanıma açıldı. Covid-19 ile mücadele kapsamında; daha önce hiç e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, e-Devlet Kapısı şifrelerini beyan ettikleri adreslerde teslim alabilirler.” denildi.

VİDEO HAZIRLANDI

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç da, konu ile ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Sevgili büyüklerimiz "Adrese Teslim Şifre Başvurusu hizmetini daha detaylı anlatır mısınız? Nasıl kullanacağız?" diye sordular. Biz de onlar için detaylı bir kullanım videosu hazırladık. 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza @ekapi üzerinden sunduğumuz hizmetin tüm detayları videomuzda” Koç'un paylaştığı videoda, 65 yaş üstü vatandaşların, e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmetten nasıl yararlanacakları detaylı şekilde anlatılıyor.