Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından büyükşehir çalışanlarına yönelik olarak hizmet içi eğitim kapsamında düzenlenen İlkyardım Güncelleme Eğitimi ve (Temel Yaşam Desteği) OED Eğitimi Çorlu’da gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinde görev yapan 98 personelin katıldığı ve ilkyardım konusunda uzman yetkililer tarafından verilen eğitimde, teorik ve uygulamalı olarak kapsamlı bir eğitim programı uygulandı. İlkyardım güncelleme eğitimini başarı ile tamamlayan büyükşehir çalışanları, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacak olan sınav neticesinde İlkyardımcı Sertifikalarını yenilemeye hak kazanacak. Teorik ve uygulamalı konuları içeren eğitimin yeterlilik sınavı sadece uygulamalı olarak Temel Yaşam Desteği konusundan yapılacak.

“KURUM İÇİ EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Hizmet içi eğitim çalışanlarına büyük önem verdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İlkyardım konusu bu anlamda hayatın her alanında karşılaşabileceğimiz en önemli konulardan bir tanesi. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çalışanlarımızı ilkyardım konusunda bilinçlendirmek ve yeterli donanıma ulaşmalarını sağlamak adına hizmet içi eğitim programı düzenledik. Büyükşehir çalışanlarımıza yönelik bu tür kurum içi eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek." dedi.