Kapaklı Gazetesi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirlerine ilişkin, İl Hıfzıssıhha Kurulları’nın gerektiğinde özel tedbirler alıp bunları kararlılıkla uygulayabileceğini, izolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıklarının daha yakından takip edileceğini, il bazında 65 yaş üstü vatandaşların ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabileceğini ifade etmişti.

BELİRLENEN SAATLER DIŞINDA ÜCRET ÖDEYECEKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrası ilk kısıtlama haberleri Edirne ve Kırklareli’nden geldi. Edirne’de İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar toplu ulaşımdan gündüz 10.00 ile 15.00 saatleri arasında ücretsiz faydalanabilecek. 22 Eylül itibari ile başlayan uygulama kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar şehir içi toplu ulaşım sistemi araçlarında 10.00 - 15.00 saatleri arasında ücretsiz seyahat ederken, bu saatler dışında ücret ödemek durumunda kalacak.

BELİRLENEN SAATLER DIŞINDA BİNMELERİNE İZİN VERİLMEYECEK

Kırklareli İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu’nun aldığı karara göre de Kırklareli’nde 65 yaş üstü vatandaşların sağlığını korumak amacıyla sadece 10.00-17.00 saatleri arasında toplu taşıma vasıtalarına binmelerine izin verilecek.

YANLIŞ VE EKSİK BİLGİ VERENLERE 3 BİN 152 TL CEZA

Kırklareli İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan bir diğer karara göre de filyasyon çalışmalarında yanlış veya eksik bilgi veren, bilgi saklayan, filyasyon ekiplerini yanıltan kişiler hakkında 3 bin 152 TL idari para cezası uygulanacak. Filyasyon ekipleri tarafından, Covid-19 pozitif olduğu anlaşılan hastalar ve bunların temaslı olduğu tespit edilen kamu ve özel sektör çalışanları, herhangi bir sağlık kuruluşundan sağlık raporu almaksızın hastalıkları ve izolasyonları süresince idari izinli sayılacaklar.