Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin gelişmesi amacıyla başlattığı ‘Şehirden Köye Dönüş’ projesi kapsamında 13 Haziran 2018 tarihinde temeli atılan Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi kaba inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. 

Yaklaşık 2 Milyon TL yatırım bedeli olan Kültür Merkezi içerisinde sağlık merkezi, muhtarlık, nikâh salonu, düğün salonu, kafeterya, teras katı ve çok amaçlı salon olmak üzere mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandı. Çok amaçlı Kültür Merkezinde yürütülen çalışmalar kapsamında kısa süre içerisinde kaba inşaat tamamlanma aşamasına gelindi ve çatı yapım işlemlerine geçildi.

ÇOK AMAÇLI OLARAK TASARLANDI

Yaklaşık 2 Milyon TL. yatırım bedeli olan Kültür Merkezi projesi içerisinde sağlık merkezi, muhtarlık, nikâh salonu, düğün salonu, kafeterya ve teras katı olmak üzere mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandı. Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle ilçede köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri Başkan Uyan’ın başlattığı proje kapsamında yapılan yatırımlarla gelişiyor.

300 NÜFUSLU MAHALLEYE 2 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Merkezin mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığını dile getiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan; “İlimizin büyükşehir statünse kavuşmasıyla köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını belirledik. İhtiyaçlarımız arasında en önemlisi olan kültür saraylarının temellerini attık. Kısa bir sürede kaba inşaatımızda tamamlanma aşamasına gelindi. İnşaatımız çatı yapımının ardından tamamlanacak. Çeşmeli ve Türkmenli Mahallelerimizde temeli atılan Kültür Merkezlerimizle ilçemizin ve köyden mahalleye dönüşen tüm yerleşim yerlerimizin gelişmesini sağlayacağız. “diye konuştu.