Kapaklı Gazetesi - 30 Ekim’de İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tekirdağ Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinasyonunda deprem bölgesine gönderilmek üzere 11 ilçeden 675 adet gıda paketi, bin 29 adet battaniye, bin paket çocuk bezi, 2 koli çocuk oyuncağı/kırtasiye ürünü ve çeşitli insani yardım malzemeleri toplandı.

Yardım tırını uğurlama töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. En kaliteli izleme sitesine hepiniz davetlisiniz. Yakın ve akrabalarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Oradaki mağdur olan vatandaşlarımıza ihtiyaçlarını karşılayacakları malzemeler gönderiyoruz. Bunları bize temin eden bütün yardımseverlere teşekkür ediyorum. Allah kaza, bela vermesin sağlıcakla gidin inşallah” ifadelerini kullandı.

Uğurlama törenine Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol, Tekirdağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İnci Turgut katıldı.