Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK’tan gelen veriler de göz önüne alınarak başlatılan çalışmalar ile özellikle çevresel gürültüye maruz kalma seviyelerinin insan sağlığı üzerinde zararlı etkilere yol açtığı ve çevresel gürültü kalitesinin korunmasının gerekli olduğu yerlerde alternatifli çözümler üretilecek. Ayrıca, söz konusu bölgelerde yayılan gürültü düzeyinin istenilen gürültü sınır değerlerine getirilmesine yönelik sessiz asfalt uygulaması, gürültü bariyerleri, bisiklet yolları, yeşil yürüyüş yolları ve sessiz toplu taşıma araçları, gürültü bariyerleri gibi alternatif uygulama çalışmaları da yapılacak. 

TRAFİK KAYNAKLI GÜRÜLTÜLER AZALTILACAK

Konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının da görüşlerinin alınacağı çalışma sayesinde, yaşanabilir bir çevre ve kimlikli şehirler oluşturulması, trafik kaynaklı gürültüye maruz kalmanın azaltılması, beden ve ruh sağlığının korunması, yaşam kalitesinin arttırılması ve aynı zamanda kent estetiğine katkı sağlanması hedefleniyor. 

“TEMEL HEDEFİMİZ DAHA HUZURLU, DAHA YAŞANILABİLİR BİR TEKİRDAĞ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Avrupa Birliği “Çevresel Gürültü Direktifi” ve 2872 sayılı Çevre Kanuna bağlı olarak çevresel kaynaklardan yayılan gürültü emisyonuna sınırlamalar getirildiğini belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana temel hedefimiz daha huzurlu ve daha yaşanılabilir bir Tekirdağ oldu. Bu kapsamda, çevresel faktörler nedeniyle oluşan gürültünün insan sağlığı ve huzuru üzerindeki olumsuz etkilerini göz önüne alarak “Tekirdağ İli Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması” çalışmamızı başlattık. Çalışma tamamlandıktan sonra rapor haline getirilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunulacak. Ben, Tekirdağ İli Gürültü Haritaları” çalışmamızın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.