Başrolünü Türk tiyatrosunun usta ismi Haldun Dormen’in oynadığı, Fransız oyun yazarı Moliere’in ünlü eseri ‘Kibarlık Budalası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonu’nda sahnelendi.

Kedi Sahne Sanatları oyuncularıyla birlikte sahneye çıkan Haldun Dormen’in performansıyla takdir topladığı ‘Kibarlık Budalası’ tiyatro oyunuyla ÇOSB Bölge Müdürlüğü de 2018-2019 Sanat Dönemini başlatmış oldu. Geniş katılımın yaşandığı tiyatroyu; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Saim Buyruk ve İlyas Kum ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi.

KİBARLIK BUDALASI'NIN HİKAYESİ

17. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in bir tek amacı  vardır: Asilzade olmak. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz’i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir “soylu” ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence aşıktır. Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer. Oyunda  neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür.

USTA EKİP KIRMIZI PERDEDE

Türk Tiyatrosu’nun büyük ustası Haldun Dormen’in, yıllar sonra yeniden sahnelere döndüğü Kibarlık Budalası‘nın uyarlamasını İpek Kadılar yaptı. Hakan Altıner’in sahneye koyduğu oyunun koreografisi Mikel N. Vidhi, kostüm tasarımı Türkan Kafadar, dekor tasarımı Gizem Gürsel – Sedef Kermen, ışık tasarımı  Cengiz Özdemir‘e ait. Oyunda; Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Anıl Yülek, Efe Yeşilay, Sadi Özen, Reyhan Aydınsel ve  Burcu Akyürek rol alıyor.

OYUNCULARA ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Oyunun bitmesiyle birlikte, sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda protokol tarafından oyunculara çiçek takdim edildi