Süleymanpaşa ilçesindeki Des Otel’de düzenlenen ödül töreni ve söyleşi etkinliğine Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, STK Temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KADINLARA YÖNELİK TÜM ŞİDDET SON BULSUN”

Etkinliğin açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gerçekleşirdi. Başkan Albayrak konuşmasında, “Kadınlarımızın yaşadığı sorunlara dikkat  çekmek ve anlatacak hikâyesi olan kadınlarımıza kendilerini ifade etme imkânı sunmak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak “Bir Kadın Hikâyesi” adı altında bir yarışma düzenledik. Her yaşamın bir hikâye olduğunu ve kadınlarımızın da anlatacak ne kadar çok hikâyesi olduğunu bu yarışmayı düzenledikten sonra bir kez daha gördük. Yarışmamıza Türkiye’nin her yerinden ve hatta yurt dışından 1.304 adet başvuru yapıldı. Değerlendirme kurulunun yoğun çalışması sonucunda dereceye giren eserler ile yazarları belirlendi ve kendileri bugün aramızdalar. Yarışmada dereceye giren ilk dört eserin yanı sıra sıralamada ilk 100’e giren öyküyü Büyükşehir Belediyesi olarak kitap haline getirerek basımını yapacağız ve dağıtımını gerçekleştireceğiz. Basılacak olan bu kitap, okurların yüreklerine dokunacak kadın hikâyelerinin okunmasını ve bilinmesini sağlayacağı gibi başarılı olan yazarlarımızı daha fazla yazmaya ve başka eserler ortaya koymaya teşvik edecektir. Bir Kadın Hikâyesi Yarışmamızda dereceye giren yazarlarımızı tebrik ediyor, katılımlarıyla bizleri onurlandıran değerli konuşmacılarımıza ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

''TEKİRDAĞ TÜRKİYE'NİN KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK''

Albayrak, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ''Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde kültür atağı başlattık. Çerkezköy, Saray, Ergene ve Kapaklı ilçeleri olmak üzere 4 tane kültür merkezinin temelini attık. Çerkezköy Kültür Merkezi’ni 14 Mart’ta açıyoruz. Diğer merkezlerimizi de 2019 yılı sonuna kadar hizmete sunmuş olacağız. Bu yapılar hizmete açıldıktan sonra Tekirdağ, Türkiye’nin kültür merkezi olacaktır. Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığın, şiddetin ve kadınlarımızın maruz kaldığı her türlü adaletsizliğin son bulduğu daha güzel bir dünya kurabilme ümidiyle, hayatın her alanında var olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

KADINLAR YAŞAM TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Ödül Töreni ve Söyleşi etkinliği Başkan Albayrak’ın konuşmasının ardından, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Ankara Eski Milletvekili Av. Şenal Sarıhan, Yazar ve Prof. Dr. Erendiz Atasü ile Yazar ve Öğr. Gör. Mine Engin Tekay’ın 8 Mart’ın ortaya çıkışı ve kadın mücadelesindeki yeri, geçmişten günümüze kadınların yaşadıkları sorunlar ve bunların çözüm yolları konularında yaptıkları söyleşi ile devam etti. Söyleşide ayrıca, katılımcılar da yaşadıkları tecrübelerden örnekler vererek konuşmacılara katkıda bulundular.

“BİR KADIN HİKÂYESİ” KAZANANLARINA ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Etkinlikte son olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’deki kadın sorununa dikkat çekmek, kadınların yaşadığı sorunlara karşı toplumda duyarlılığı arttırmak, kadınların yaşadığı gerçek hikâyelerin geniş kesimler tarafından duyurulmasını sağlamak amacıyla düzenlediği “Bir Kadın Hikâyesi” Öykü Yarışmasında kazanan isimlere ödülleri takdim edildi. Türkiye’nin dört bir yanından toplam 1304 katılımcının yer aldığı öykü yarışmasında, “R’leri Söyleyemeyen Çocuk” Öyküsü ile birinci olan Hatice Dökmen 10 bin lira, “Bir Masaldın Oğlum, Bir Vardın Şimdi Yoksun” öyküsü ile ikinci olan Fatma Er 7.500 lira, “Dünyayı Kucaklayanlar” öyküsü ile üçüncü olan Ayça Irmak ise, 5 bin lira para ödülüne layık görüldü. “Kesemin Nağmeleri” isimli öyküsü ile Sibel Apaydın da 3 bin Lira mansiyon ödülünü kazandı.