Pınarça İlkokulu’na Hayırsever Tazebey Metin Ercan Tarafından Yaptırılan Teknoloji Sınıfı Törenle Hizmete Açıldı.

Teknoloji Sınıfı’nın açılış törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkan Vekili Sami İkizler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Okul müdürleri, Ak Parti İlçe Yönetim kurulu üyesi Sefer Demir ile hayırsever Tazebey Metin Ercan katıldı.

Açılış kurdelesini İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve Tazebey Metin Ercan birlikte keserken, okul müdürü Havran Kaya Sökmen sınıf hakkında kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e bilgi verdi.
“5 BİN TL’YE MAL OLDU”
Okul yönetimi olarak bir teknoloji sınıfı oluşturmak istediklerini ve konuyla ilgili Tazebey Metin Ercan ile görüştüklerinde 5 bin TL’lik yardım sözü aldıklarını söyleyen okul müdürü Sökmen, Görüşmemizin olumlu sonuçlanmasının ardından hemen çalışmalarımıza başladık ve sınıfımızı eğitim- öğrenime hazır hale getirdik” dedi.

“MALI ÇOK OLAN DEĞİL, GÖNLÜ ZENGİN OLAN VERMESİNİ BİLİR”
İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise yardımlarından dolayı hayırsever Ercan’a teşekkür ederken, “Malı çok olan değil, gönlü zengin olan vermesini bilir. Ercan beyde gördüğüm kadarıyla orta halli bir vatandaş ama gönlü zengin. Her şeyden önce insanlara faydalı olmak istiyor. Diğer okul müdürlerimizin de böyle hayırsever vatandaşlarımızdan faydalanması gerekiyor. Tazebey Ercan’ın bu anlamlı davranışının diğer hayırsever vatandaşlarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

“ELİMDEN GELDİĞİNCE YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUM”
Hayırsever Ercan ise kendisinin zengin bir insan olmadığını söylerken, “Sağlık ve eğitim alanlarında elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Okul müdürümüz ve yönetimine böyle hayırlı bir işe vesile oldukları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TOPLAM 203 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Açılış sonrası okul hakkında basın mensuplarına bilgi veren okul müdürü Havran Kaya Sökmen, “ Okulumuzda tam gün öğrenim veriliyor. Toplam 203 öğrenciye sahibiz. 1 Müdür, 1 Müdür yardımcısı ve 2’si ücretli olmak üzere 10 öğretmenimiz görev yapıyor. Ayrıca okulumuzda 3 de hizmetli çalışıyor. 2 Hizmetlinin ücreti İŞKUR tarafından bir tanesi ise bir iş adamı tarafından ödeniyor. Okulun birçok eksiği var. Okulda Teknoloji Sınıfı açıldı ama öğrencilerin ödevleri için kullanabileceği bilgisayarlar yok. Daha önce oluşturulan teknoloji sınıfımız bilgisayarlar hurdaya ayrıldığından kapatıldı. Mal müdürlüğünde yeni bilgisayarların gönderilmesini bekliyoruz” dedi.

Yardım yapılırken hayırseverlerin en çok nerede neyin ihtiyaç olduğuna dikkat etmeleri tavsiyesinde bulunan Sökmen, “Bir okulun projeksiyon, tahta, masa gibi önemli ihtiyaçları varken, diğer bir okula piyano hediye edilmesi pekte doğru olmaz” dedi.

pinarca-ilkokulu pinarca-okul pinarcaokul2015