Türkiye Gençlik Vakfı Tekirdağ İl Temsilciliği, gündemi değerlendirmek ve Tekirdağ’da yapılan faaliyetler hakkında bilgi vermek adına Tekirdağ’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde Bulunan Ünyeliler Pasta Cafe’de gerçekleşen basın toplantısında konuşan TÜGVA Tekirdağ İl Temsilcisi Emrah Hekim “Türkiye Gençlik Vakfı dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş, yeni nesil bir gençlik vakfıdır. Biz TÜGVA olarak gençliğimizin başıboş geçeceğine bize dayatılan yaklaşımına rağmen inanmışlık ve azim içerisinde genç tanımını değiştirmek adına yola çıktık. Misyonumuz gençliğin sosyal, zihinsel, manevi, ruhsal ve zihinsel gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren kültürel iletişime önem veren yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamaktır. Vizyonumuz medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesillerin yeniden yetiştiren bir vakıf olmaktır.’’ Dedi.

4 İLKEMİZ VAR

TÜGVA Tekirdağ İl Temsilcisi Emrah Hekim; ‘’Yeni nesil vakıfçılık yeni nesil gencin enerjisi hızlı ve dinamikliğiyle, iyilik odaklı işler yapan deneyimini paylaşan ve yaşatan anlayışa sahip vakıfçılık modelidir. 4 tane ilkemiz var. 1. Adalet toplumsal huzuru altüst eden problemleri çözmek adına her şeyi ait olduğu doğru konuma eriştirmeyi ve sosyal uyumla dengeyi sağlamayı hedefleyen bir adalet anlayışına sahip olmaktır. 2. Birlik, sevgi ve saygı anlayışına bağlı kalarak gönüllülük ve sorumluluk duygusu içinde bir arada bulunmanın değerini ortaya çıkaran birliktelik bilincine sahip olmaktır. 3. İyilik: zorbalaşan sistemlere ve kötülüklere karşı durarak erdemli bir toplumun oluşumu için sosyal dayanışmaya katkı sunan iyiliklerin peşinde olmaktır.4. ilkemiz ahlak: insanın varlık düzeni ile ahenk içinde olarak vicdanının sesiyle yaşayan ve dünyayı erdemli bir yaklaşımla okuyan erdemli bir yaklaşımla ahlak sahibi olmaktır. İşte bu ilkelere sahip bir gençlik hedefliyoruz.” Dedi.

HEDEF 5000 ÜYE

Tekirdağ Süleymanpaşa başta olmak üzere birçok ilçede TÜGVA ilçe temsilciliklerinin hizmete girdiğini belirten Hekim, Şarköy ve Hayrabolu temsilciliklerinin de kısa sürede hizmete gireceğini belirtti. Hekim “Tekirdağ’da birçok okul temsilcisi ve danışman hocası bulunmaktadır. Tabi bu sayı her geçen gün artmakta. 28 okulda okul temsilcileri ve danışman hocaları var. Yani okul temsilcilerini belirliyoruz ve ardından onun yanında da danışman hocalarımızı belirleyerek onlarla iletişime geçerek, genel merkezimizin bize verdiği projeleri okullarda uyguluyoruz. Namık Kemal Üniversitesi’nde de TÜGVA olarak tüm fakültelerde temsilcilerimiz var. Üniversitede yeniler kulübü ile en çok üye sayısına sahip ve en aktif kulüplerden biri olma başarısını gösterdik. Ortaokul öğrencilerine yönelik yaz ve kış kampları yapıyoruz. Yaklaşık bir hafta ve iki hafta olmak üzere TÜGVA Tekirdağ’ı bugün itibariyle 10 ilçede temsilcisi bulunmakta olup 2376 üye sayısına sahiptir. Bu sayının haziran ayı sonuna kadar 5000 olmasını hedefliyoruz.” İfadelerinde bulundu.