Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesi Tekira Kavşağında gerçekleştirilen sinyalize kavşak kurulumu ve trafik düzenlemesi ile vatandaşların daha güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeleri sağlandı ve araç trafiği düzenlenerek trafik yoğunluğu azaltıldı.

Düzenlemenin son derece faydalı olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sorunların çözümüne yönelik insan odaklı projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Tekira kavşağında uygulamaya koyduğumuz akıllı kavşak sistemi ile hem araç hem de yaya trafiği kontrol altına alındı. Bu uygulama ile Cumhuriyet Meydanı'ndan Belediye binamıza kısa süre içerisinde ulaşım sağlanabiliyor. Vatandaşlarımızdan son derece olumlu tepkiler alıyoruz. Sistemin oturması ile birlikte trafik yoğunluğu daha da azalacak. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

‘’SEBEBİ GEÇMİŞTE YAPILAN HATALI İMAR UYGULAMALARI’’

Geçmişte yapılan hatalı imar uygulamalarının ilçe merkezinde trafik sorununa sebep olduğunu ifade eden Başkan Kadir Albayrak, "Bilindiği gibi Süleymanpaşa ilçemiz nüfus artışına bağlı olarak büyük bir kentsel büyüme yaşadı. İlçe merkezinde eski yerleşim yerlerinde bulunan yolların dar ve fiziksel koşullarının elverişsiz olmasından dolayı trafik yoğunluğu yaşanıyor. Köprübaşı Mevkiindeki trafik yoğunluğunun en önemli sebebi 90'lı yıllarda bölgede pazaryeri kurulması ve Tekirdağ Belediyesi'nin 2004-2009 hizmet döneminde büyük bir alışveriş merkezi yapılmasına izin verilmesidir. Süleymanpaşa ilçemizin nüfusu artarken gelecek projeksiyonu gözetilmemiş ve hatalı uygulamalar yapılmıştır" şeklinde konuştu.

‘’KALICI ÇÖZÜM İÇİN ALTERNATİF YOLLAR’’

Şehir içi trafiğin büyük bir rahatlama yaşayacağını belirten Başkan Kadir Albayrak, "Yapmış olduğumuz yeni kavşak düzenlemesi, bölge trafiğinin rahatlatılması konusunda büyük fayda sağladı. Daha etkili ve kalıcı bir çözüm için en temel stratejimiz, alternatif yollar yaparak araçları farklı güzergâhlara yönlendirmektir. Köprübaşı Mevki ile Çevre Yolu arasında yapmayı planladığımız bir bağlantı yoluyla ilgili olarak kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Hürriyet ve Gündoğdu mahallelerinden Muratlı Caddesi'ne; oradan da çarşıya ulaşımı sağlayacak ve Çevre Yoluna bağlantılarda önemli rol oynayacak yeni bir yol olan Soğancılar Caddesinde çalışmalarımız devam ediyor. Alternatif yol çalışmalarımız tamamlandığında şehir içi trafiğinde büyük rahatlama yaşanacak" dedi.