Tekirdağ Süper Amatör Ligi 2017-2018 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Kapaklıspor, Play-out karşılaşmasında Çorluspor 1947’ye 1-0 mağlup olarak Bal Ligi’ne çıkma şansını yitirdi.

22 Nisan 2018 Pazar günü saat 15:00’da Tekirdağ Namık Kemal Stadı’nda oynanan maçta Tekirdağ Süper Amatör Ligi 2017-2018 Sezonu Şampiyonu Kapaklıspor, BAL Ligi’ne yükselmek için Çorluspor 1947 ile karşılaştı. Rakibine göre daha etkili bir oyun sergileyen Kapaklıspor, 2. Yarıda penaltıdan yediği şansız gol ile maçı 1-0 kaybetti.

Oynanan karşılaşmada Kapaklıspor Serhat, Fatih, Çağatay, Hüseyin, Sacko, Mertcan, Gurur, Tezcan, Şaban, Berkay ve Nail ilk onbiri ile sahaya çıkarken; rakibi Çorluspor 1947 ise Murat, Aykut, Furkan Aytemur, Furkan Taşdemir, Volkan, Yusuf, Furkan Kandemir, Eray Doğan, Metin, Serkan ve Batuhan il onbiri ile sahaya çıktı.

KAPAKLISPOR ETKİLİ BAŞLADI

İlkyarı iki takım da kıran kırana bir mücadele sergilerken, Kapaklıspor rakibine göre daha etkin bir görüntü oluşturdu. 7. Dakikada Fatih’in pasında topla buluşan Mertcan’ın şutunda Kaleci  Murat topu kornere çeldi. İlk yarıda çok sayıda pozisyon bulmasına rağmen son toplarda başarılı olamayan Kapaklıspor, soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi.

PENALTI GOLÜ GETİRDİ

İkinci yarıda da etkili oynayan taraf olan Kapaklıspor ikinci yarının henüz başında gole çok yaklaştı. 51. Dakikada Mertcan’ın sol kanattan ortasına iyi yükselen Fatih güzel vurdu, kaleci Yusuf aynı güzellikle topu kornere çeldi. Kapaklıspor, 64. dakikada Şaban ile bir gol pozisyonundan daha yararlanamazken, 75. dakikada Sacko’nun ceza sahasında rakip takım oyucusuna yaptığı müdahale sonucu hakem penaltı çizgisini gösterdi. Penaltı vuruşunu gerçekleştiren Metin, topu ağlara göndererek Çorluspor’u 1-0 öne geçirdi.

ÇORLUSPOR 10 KİŞİ KALDI

Maçta 1-0 öne geçmesiyle birlikte saha içerisinde başka bir oyun sergileyen Çorluspor, gol yememek için elinden gelen çabayı sarfetti. Son çeyrekte yerden kalkmayan Çorlusporlu futbolcular maçın uzun sure durmasına ve soğumasına neden oldular. Maçın son bölümlerinde Kapaklıspor var gücüyle beraberlik golünü aradı. 88. Dakikada Çağatay’a sert müdahalede bulunan Çorluspor’dan Yusuf, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

ATAKLARDAN GOL SESİ ÇIKMADI

Kapaklıspor, son bölümlerde yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince maç 1-0 Çorluspor 1947 üstünlüğü ile sona erdi.