Kuruluşunun ilk yılında mücadele ettiği ligte şampiyonluğu tadan Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü, 12. maçında ilk kez mağlubiyeti tattı. 

Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü, 6 Mayıs 2018 Pazar günü saat 17:00’da Kapaklı Şehir Stadı’nda Kızılpınar Uzayspor ile karşılaştı. Tekirdağ 2. Amatör Ligi D Grubu’nda sezon bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü, ligdeki ilk yenilgisini aldı. Kızılpınar Uzayspor ile oynadığı maçı 2-1 kaybeden Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü, maçın ardından şampiyonluğunu kutladı.

BAŞAKŞEHİR KOLEJİ HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmada Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü Uğur, Barış, Erhan, Berkay, Ozan, Ferhat, Tolga, Emre, Mert, Fırat ve Murat ilk onbiri ile sahaya çıkarken; rakibi Kızılpınar Uzayspor ise Erkan, Ferhat, Yakup, Hüseyin, Davut, İlker, Doğukan, Haluk, Enis, Arif ve Serkan ilk onbiri ile sahaya çıktı.

İlkyarı oldukça rahat bir oyun sergileyen Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü, 14. Dakikada ilk atağını gerçekleştirdi. Orta sahadan sürdüğü topla defansı geçip ceza sahasına giren Tolga’nın şutu, kaleci engeline takıldı. 28. Dakikada Murat’ın pasında yeniden kaleyi deneyen Tolga’nın şutu, yine kalecide kaldı.

KENDİ KALESİNE GOL ATTI

Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü maçın 35. Dakikasında Ferhat’ın kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kaldı. Kafa topunda rakibine sert giren Ferhat, maçın hakemi tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı. Maça eksik devam eden Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü’nün ikinci talihsizliği ise 41. Dakikada yaşadı. Başakşehir Koleji, Barış’ın kendi kalesine attığı gol ile 1-0 geriye düştü. Uzayspor İlk yarı 1-0 kızılpınar uzayspor üstünlüğü ile bitit.

TOLGA BERABERLİĞİ GETİRDİ

Başakşehir Koleji, ilk yarı da 10 kişi kalmasına rağmen ikinci yarı da rakip kaleyi adeta ablukaya aldı.  47. Dakikada Murat’ın pasında topu ağlara yollayan Tolga’nın golü, hakemin ofsayt kararı ile iptal edildi. Baskısını arttırarak devam ettiren Başakşehir Koleji, 50. Dakikada Mert’in pasında Tolga’nın kafa vuruşu ile aradığı beraberlik golünü buldu.

İLK MAĞLUBİYETİNİ TATTI

Eşitliği bozmak isteyen iki takım da birbirlerinin kalelerinde gol arayışlarını sürdürdü. 80. Dakikada kontra atağa çıkan Uzayspor, Haluk’un pasında Hüseyin’in golü ile 2-1 öne geçti. Maçın kalanında 1 puan için mücadele eden Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü, bütün çabalarına rağmen karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı. Ligde oynadığı 11 maçın 11’inden de galip çıkan şampiyon, 2-1’lik yenilginin ardından ilk mağlubiyetini tattı. 

ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

Maçın ardından şampiyonluğunu kutlayan Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü oyuncuları, şarkılar eşliğinde şampiyonluk coşkusunu yaşadılar. Maçın ardından oyunculara ‘Teşekkür Belgesi’ verilirken, kutlamaya katılanlar arasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Akın Yılmaz ve Başakşehir Koleji Kurucu Başkanı Mustafa Dursun da yer aldı.