Kapaklı Gazetesi - Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 658’incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dereceye girecek pehlivanlara verilecek ödüller açıklandı. Er meydanında başpehlivan olana tam 51 bin TL ödül verileceği duyuruldu.

Edirne Belediyesi tarafından 1-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde geri sayım başladı. Türkiye’nin dört bir yanından güreşseverlerin merakla beklediği etkinlikte ödüller de açıklandı.

BİRİNCİYE 51 BİN LİRA

Belediye encümeni, 658'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde verilecek ödüllerle tur ve yolluk ücretlerini belirledi. Buna göre müsabakalar sonunda başpehlivan olan güreşçiye 51 bin lira para ödülü verilecek. Öte yandan ikinci olacak pehlivan 31 bin TL, üçüncü olacak 2 pehlivan da 16'şar bin TL para ödülü kazanacak. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele edecek olan başpehlivanlara 1400 TL, başaltı pehlivanlarına 1000 TL, büyük orta pehlivanlarına 700 TL, küçük, orta ve deste 440 TL, ayakboyu, tozkoporan, teşvik ve miniklere 330 TL net yolluk ücreti ödenecek. Ayrıca yükselecekleri her tur için başpehlivanlar 90 TL, başaltı 70 TL, büyük orta 50 TL, küçük orta 44 TL, deste ayakboyu, tozkoporan, teşvik ve minikler 38.50 TL ücret alacak.