2018 – 2019 sezonunda kendi evinde son kez mücadele eden Kapaklıspor, 14 Nisan Pazar günü saat 14.30’da Sağlamtaşspor ile karşılaştı. Lige şampiyonluk parolası ile başlayan fakat kupayı Çorlu Kültürspor’a kaptıran sarı lacivertliler, seyircisi önünde oynadığı maçı farklı kazandı.

Gerçekleşen karşılaşmada Kapaklıspor sahaya Saruhan, Çağatay, Şahin, Tolga, Gurur, Emrah, Şevket, Emre, Mertcan, Özgün ve Tezcan ilk onbiri ile oynadı. Deplasman ekibi Sağlamtaşspor ise maça Ali Güroğlu, Burak Elagöz, Göktuğ Seyis, Kubilay Demirci, Kadir Can Değirmenci, Hakkı Kuyu, Obichigha Chuckwuka Kizita, Esat Sezer, Bilal Anıcın, Gökhan Kun ve Kerem Tabaoğlu ilk on biri ile başladı.

KAPTAN’DAN ŞIK BİR GOL

Maçın ilk 45 dakikasında iki takım da oyuna kontrollü başladı. Karşılaşmanın 14. dakikasında tehlikeli gelen taraf Sağlamtaşspor oldu. Kadir Can’ın şutu üst direkten döndü. Esat’ın kafa vuruşu ile top ağlarla buluşurken, yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırması ile gol sayılmadı. Sağlamtaşspor’un bu baskısına karşı cevabı gecikmeyen Kapaklıspor, 16. dakikada Emre Kaymaz’ın ayağından ilk golünü kaydetti. 22. Dakikada tekrar atağa kalkan sarı lacivertlilerde, sol kanattan hızlı ilerleyen Tolga Aşçı topu ceza sahasına ortaladı. Ceza sahasında  topla buluşan Emre Kaymaz, şık bir kafa vuruşu ile fileleri havalandırarak skoru 2-0 yaptı. İki golün ardından sahada daha rahat bir oyun sergileyen temsilcimiz Kapaklıspor, 30. dakikada Kaptan Tezcan’ın aşırtma golü ile farkı açtı. Başka gol sesinin çıkmadığı ilkyarı 3-0 Kapaklıspor üstünlüğü ile tamamlandı.

KAYMAZ HAT-TRİCK YAPTI

Karşılaşmanın ikinci devresinde ise farkı açmak istemeyen Sağlamtaşspor savunma pozisyonu aldı. Deplasman ekibinin gardını düşüren ise yine Emre Kaymaz oldu. İkinci yarının ilk dakikasında sahneye çıkan Kaymaz, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü buldu. 54. Dakikada ise sarı lacivertliler Sağlamtaş yarı sahasında serbest vuruş şansı yakaladı. Tezcan’ın kullandığı atışta, ceza sahasında topla buluşan Tolga Aşçı golü kaydederek skoru 5-0 yaptı. 57. dakikada ceza sahası içinden kaleye attığı sert şutu gole çevirmeyi başaran Emre Kaymaz ise kendisinin 4, takımının 6. golünü attı. 61. ve 74. dakikalarda da 2 gol daha bulan Kaymaz, takımına toplam 6 gol katkıda bulunarak skoru 8-0’a getirdi. 77. dakikada ise sarı lacivertlilerin atağında golü bulan Burak Güngör, maçın skorunu belirledi. 

Sarı lacivertlilerin 9-0’lık galibiyeti ile sonuçlanan maçın ardından Kapaklıspor, haftayı 3 puanla kapatarak ligdeki yerini korudu.